Afdrukken

Vegan lasagne bolognese

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 3 reviews

Benodigdheden

Ingrediënten

Scale
  • olie, om te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 courgette, in kleine blokjes gesneden
  • 1 winterwortel, in kleine blokjes gesneden
  • 4 champignons, in kleine blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes gesneden
  • 1 schaal veganistisch gehakt, zoals deze
  • 1 fles passata basilicum, zoals deze
  • 25 gram plantaardige margarine, zoals deze
  • 25 gram bloem
  • 225 ml. plantaardige ongezoete melk zoals sojamelk
  • 2 eetlepels edelgistvlokken, dit kun je eventueel weglaten maar geeft een extra hartige smaak
  • 200 gram geraspte vegan mozzarella van bijvoorbeeld Violife
  • ongeveer 9 lasagnebladen, zoals deze
  • 1 tomaat

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de ui en knoflook een minuut op hoog vuur.
  • Voeg de courgette, wortel, champignons en bleekselderij toe en bak een paar minuten tot de groenten zacht worden.
  • Voeg het gehakt toe en bak een paar minuten mee.
  • Voeg de passata toe en roer alles goed door en zet apart.
  • Smelt de margarine in een steelpan.
  • Voeg de bloem toe en roer met een garde door en voeg beetje bij beetje de plantaardige melk toe.
  • Roer 100 gram van de geraspte mozzarella er door en verwarm tot het een gladde en dikke saus is.
  • Voeg de edelgistvlokken toe en roer door tot ze opgelost zijn.
  • Bedek de bodem van de ovenschaal met een laag lasagnebladen, breek ze eventueel in stukken om 1 laag te maken.
  • Schep er een laag groenten-tomatensaus over.
  • Dek af met een laag lasagnebladen.
  • Verdeel er een laag bechamel-kaassaus over.
  • Dek af met een laag lasagnebladen.
  • Verdeel er de rest van de groenten-tomatensaus over.
  • Verdeel er de rest van de bechamel-kaassaus over en bestrooi met de rest van de geraspte vegan mozzarella over.
  • Snij de tomaat in plakken en leg bovenop.
  • Bak de lasagne in de oven voor 40 minuten.