Kokos popcorn

Weer eens wat anders dan zoet of zout: popcorn met getoaste kokos! Heel makkelijk te maken en superlekker. Het bakje op de foto komt uit Walt Disney World, waaruit ik onlangs tijdens onze vakantie daar een heerlijke Dole Whip at. Oh, the memories!

Afdrukken

Kokos popcorn

Benodigdheden

  • plat bakblik of bakplaat
  • steelpan met deksel
  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 100 gram popcorn mais, zie notities
  • 1 eetlepel olie
  • 75 gram plantaardige margarine
  • 50 gram suiker
  • 75 gram geraspte kokos

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet de steelpan op hoog vuur met een eetlepel olie er in. Strooi de popcorn in de pan en doe de deksel er op.
  • Laat de popcorn poppen en zet het vuur uit wanneer je geen maiskorrels meer hoort poppen.
  • Zet de popcorn apart.
  • Strooi de kokos in een plat bakblik of over een bakplaat, eventueel met een vel bakpapier er onder.
  • Zet de kokos in de oven voor een paar minuten tot het begint te kleuren. Haal de kokos uit de oven.
  • Smelt de margarine in een steelpan en voeg de suiker toe. Roer goed door tot de suiker gesmolten is.
  • Doe de popcorn met de geroosterde kokos in een schaal en giet het margarine-suiker mengsel erover.
  • Dek de schaal af en schudt stevig heen en weer zodat alle popcorn bedekt wordt.

Notities

  • Popcorn mais kun je in de meeste supermarkten kopen. Ik koop het zelf wel eens bij Lidl of deze bij AH.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer