Vegan feestdagen #6: vegan champignon ragout

Pure nostalgie en nog altijd zo lekker: een pasteibakje gevuld met champignonragout. Beiden verrassend eenvoudig om zelf te maken!

Afdrukken

Vegan champignon ragout

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 40 gram plantaardige boter, bijvoorbeeld plantenmargarine van het AH huismerk
  • 40 gram bloem
  • 400 ml. groentebouillon
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bakje witte champignons van 250 gram
  • 1 bakje kastanjechampignons van 250 gram
  • 1 scheutje olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • peterselie, fijngehakt
  • zelfgemaakte pasteibakjes, kijk hier voor het recept

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer dit door elkaar en laat dit garen zonder te kleuren.
  • Roer en beetje bij beetje de bouillon door zodat er geen klontjes ontstaan. Laat de ragout aan de kook komen, zet het vuur laag en laat het 15 minuten garen.
  • Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn. Snij de champignons in kwarten.
  • Bak de champignons in wat olijfolie een paar minuten goudbruin en voeg de knoflook en sjalotjes toe en bak deze een minuut mee.
  • Voeg champignons en peterselie aan de ragout toe.
  • Breng de ragout aan de kook en breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Op zoek naar nog meer vegan inspiratie voor de feestdagen? Kijk hieronder voor eerder geplaatste artikelen!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Karen

    Dit receptje staat vanavond op het menu 🙂
    Voor hoeveel personen zijn de ingrediënten?

    10 oktober 2018 at 10:47
    • Reply Suzanne

      Leuk! 🙂 Dit is voor ongeveer 4 personen als bijgerecht met rijst bijvoorbeeld.

      10 oktober 2018 at 11:11
  • Reply Indra

    Wat een ontzettend leuk receptje!Ik vond de kip namelijk nooit lekker 🙂 Ik wil ontzettend graag stoppen met het eten van vlees maar iedere keer loopt er wel wat mis. Mijn bloeddruk is te laag, een te kort aan ijzer, etc. Hopelijk lukt het me op een dag!!

    4 januari 2019 at 10:14
  • reageer