Vegan champignon ragout

Pure nostalgie en nog altijd zo lekker: een pasteibakje gevuld met champignonragout. Beiden verrassend eenvoudig om zelf te maken!

Ingrediënten

  • 40 gram plantaardige boter, bijvoorbeeld plantenmargarine van het AH huismerk
  • 40 gram bloem
  • 400 ml. groentebouillon
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bakje witte champignons van 250 gram
  • 1 bakje kastanjechampignons van 250 gram
  • 1 scheutje olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • peterselie, fijngehakt
  • zelfgemaakte pasteibakjes, kijk hier voor het recept

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer dit door elkaar en laat dit garen zonder te kleuren.
  • Roer en beetje bij beetje de bouillon door zodat er geen klontjes ontstaan. Laat de ragout aan de kook komen, zet het vuur laag en laat het 15 minuten garen.
  • Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn. Snij de champignons in kwarten.
  • Bak de champignons in wat olijfolie een paar minuten goudbruin en voeg de knoflook en sjalotjes toe en bak deze een minuut mee.
  • Voeg champignons en peterselie aan de ragout toe.
  • Breng de ragout aan de kook en breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Nog meer typisch Hollandse gerechten en snacks? Wat dacht je van:

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Karen

    Dit receptje staat vanavond op het menu 🙂
    Voor hoeveel personen zijn de ingrediënten?

    10 oktober 2018 at 10:47
    • Reply Suzanne

      Leuk! 🙂 Dit is voor ongeveer 4 personen als bijgerecht met rijst bijvoorbeeld.

      10 oktober 2018 at 11:11

    reageer