Vegan Feestdagen #3: pommes duchesse

Heerlijk als bijgerecht voor tijdens de feestdagen: pommes duchesse. Deze aardappeltorentjes zijn zelfgemaakt toch het allerlekkerst. En deze variant bak je in de oven, dus geen friteuse voor nodig! 

Afdrukken

Vegan Feestdagen: pommes duchesse

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 50 gram silken tofu, zie notities
  • 50 gram plantaardige boter, gesmolten
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Schil en kook de aardappelen gaar en laat ze afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Stamp de aardappelen fijn en druk ze vervolgens door een metalen vergiet.
  • Meng de silken tofu met een staafmixer of in de blender tot een glad mengsel.
  • Voeg de silken tofu en de gesmolten boter toe aan de aardappel.
  • Meng en breng op smaak met peper en zout.
  • Spuit met een spuitzak torentjes van het mengsel op het bakpapier.
  • Bak de pommes duchesse 20 minuten in de oven of tot ze beginnen te kleuren.

Notities

  • Silken tofu, ook wel zijdentofu genoemd is geschikt om eieren mee te vervangen en zo ook in dit recept. Silken tofu is zachter dan gewone tofu in de supermarkt en je kunt het kopen bij biologische supermarkten zoals Ekoplaza en in Aziatische supermarkten. Klik hier om er meer over te lezen en om te zien wat je er verder mee kunt maken!

Op zoek naar nog meer vegan inspiratie voor de feestdagen? Kijk hieronder voor eerder geplaatste artikelen!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star