Toast met plantaardige roomkaas, avocado en wortelzalm

Een heerlijke combinatie van plantaardige roomkaas, avocado, rode ui en wortelzalm: perfect voor tijdens de paasdagen! De wortelzalm heeft minimaal 24 uur nodig om te marineren, dus maak die wel ver vooruit.

Afdrukken

Vegan zalm op basis van wortel

wortelzalm, zalm van wortel, winterwortel zalm, vegan, veganistische zalm, plantaardig, plantbased, vegan vis

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 3 winterwortels
  • 1 tablespoon olijfolie
  • 2 teaspoons liquid smoke, zie notities
  • 1/2 teaspoon zout
  • 1/2 teaspoon rijstazijn

Bereidingswijze

  • Snij de uiteinden van de wortels er af en stoom ze 25 minuten in een stoommand (zie notities) boven een pan met een laag kokend water.
  • Trek het buitenste laagje er af en snij met een dunschiller in dunne plakjes.
  • Maak de marinade door de overige ingrediënten te mengen.
  • Leg de plakjes wortels in een platte schaal en schenk de marine er over heen.
  • Dek de schaal af en zet minimaal 24 uur/maximaal 72 uur in de koelkast.

Notities

  • Liquid smoke, ook wel vloeibare rook genoemd geeft gerechten een rokerige smaak. Wat het precies is en waar je het kunt lopen kun je in dit artikel lezen.
  • Heb je geen stoommandje? Een metalen vergiet boven een pan met een laagje water werkt ook prima.

Voor deze toast heb ik verder de volgende producten gebruikt:

  • Mehrkorn meergranenbrood, verkrijgbaar bij AH

  • Oatly roomkaas spread naturel, verkrijgbaar bij AH

  • avocado
  • rode ui, in dunne ringen gesneden
  • Everything but the bagel seasoning, dit heerlijke mengsel van sesamzaadjes, maanzaadjes, zeezout, gedroogde knoflook en ui heb ik in Amerika gekocht. Binnenkort laat ik hier mijn homemade versie zien!

Zo maak je de belegde toast:

  • Toast het brood in een broodrooster.
  • Smeer een laagje roomkaas op de toast.
  • Prak de avocado fijn en verdeel dit over de roomkaas.
  • Verdeel de ringen rode ui en wortelzalm erover en breng op smaak met peper en zout en serveer.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Caitlin

    Heerlijk voor Pasen! En ik ben echt benieuwd naar die kruidenmix!

    9 april 2020 at 15:22
  • Reply Cindy

    Heb dit vorige week gemaakt, was goed gelukt heb alleen heel veel over . Hoe lang kan ik de wortel zalm eigenlijk bewaren?

    18 april 2020 at 12:34
    • Reply Suzanne

      Een dag of 4 is mijn ervaring, tot het anders gaat ruiken.

      20 april 2020 at 12:26

    reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star