Vegan feestdagen #5: geroosterde spruitjes met vegan Parmezaanse kaas

Lust je geen spruitjes? Dan bedoel je waarschijnlijk de vaak kapot gekookte versie. In dat geval ben ik het met je eens, daar ben ik zelf ook niet dol op. Maar! Probeer deze geroosterde versie uit de oven met vegan Parmezaanse kaas en de kans is heel groot dat je je mening over spruitjes zult bijstellen. Het is een heerlijk bijgerecht dat heel geschikt is voor tijdens de feestdagen en het is heel makkelijk om te maken. 

Parmezaanse kaas

Met een knipoog noem ik deze tegenwoordig Parmezaanse Baas. Want deze kaas is ook gewoon baas. Supersimpel om te maken en hartstikke lekker over pasta, door salades en dus in dit ovengerecht!

Afdrukken

Vegan feestdagen #5: geroosterde spruitjes met vegan Parmezaanse kaas

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

  • 500 gram spruitjes
  • scheut olie
  • 75 gram vegan Parmezaanse kaas, zie notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij een stukje van de onderkant van de spruitjes en verwijder de buitenste blaadjes.
  • Was de spruitjes en snij ze doormidden.
  • Meng de spruitjes met een scheutje olie en de vegan Parmezaanse kaas.
  • Stort de spruitjes op een met bakpapier beklede bakplaat of een bakblik.
  • Bak de spruitjes 20 minuten in de oven, schud halverwege om.

Notities

  • Het recept voor de vegan Parmezaanse kaas kun je hier vinden. Wat je overhoudt kun je bewaren in een goed afgesloten glazen pot, het is dan weken houdbaar. Lekker over de pasta!

Trefwoorden: vegan, veganistisch, spruitjes, spruiten, Parmezaanse kaas, feestdagen, kerstmis, kerst, bijgerecht

Op zoek naar nog meer vegan inspiratie voor de feestdagen? Kijk hieronder voor eerder geplaatste artikelen!

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer