Vegan kip kerrie salade

Een heel lekkere plantaardige versie van de klassieke kip kerrie salade. Lekker op brood, een toastje of op stokbrood. Hou je niet van ananas? Laat het simpelweg achterwege!

Afdrukken

Vegan kip kerrie salade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

3 from 1 review

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 200 gram jackfruit, zie notities
  • 1 groentenbouillonblokje, bijvoorbeeld van Zonnatura
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels plantaardige yoghurt
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel mosterd
  • 100 gram ananas, in kleine stukjes gesneden

Bereidingswijze

  • Breng een halve liter water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Roer door tot het blokje is opgelost.
  • Voeg de jackfruit toe aan de bouillon en laat een minuut of 5 zachtjes koken. Giet af en laat afkoelen.
  • Trek de jackfruit met 2 vorken uit elkaar en doe ik een kom.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en meng.
  • In de koelkast enkele dagen houdbaar.

Notities

  • Kies bijvoorbeeld de jackfruit van Upton’s die te koop is bij AH of jackfruit uit blik uit de toko.
  • Lees hier meer over jackfruit. Wat het is, waar je het voor kunt gebruiken en waar je het kunt kopen.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

6 reacties

  • Reply Kirsten

    Hoi! Dit lijkt me erg lekker 🙂 Nu ben ik op zoek naar jackfruit.. Waar in de AH staat dit ongeveer? 🙂

    16 december 2018 at 17:53
    • Reply Suzanne

      Bij de producten van Zonnatura en Smaakt. De gezondere hoek, zeg maar. 🙂

      16 december 2018 at 19:16
      • Reply Kirsten

        Ok ik ga op zoek! Dankjewel 🙂 En gebruik je hier de jackfruit voor hartige gerechten voor?

        21 december 2018 at 08:20
  • Reply Evelyne

    Moet ik de jackfruit uit blik eerst laten uitlekken en even afspoelen, of kan die direct uit blik in het pannetje met bouillon?

    24 januari 2019 at 16:41
    • Reply Suzanne

      Zelf spoel ik het eerst af met koud water, even laten uitlekken en dan erbij.

      1 februari 2019 at 13:21
  • Reply Tiemen

    Erg leuk idee. Zelf geprobeerd. Ik de jackfruit eerst iets kleiner snijden en dan uit elkaar trekken waar dat kan. En meer yoghurt en mayo, kerrie, korinader bij doen. Er stond ook niet gespesifiseerd bij welke koriander, ik heb gemalen korianderzaad gebruikt. Het resultaat was lekker.






    16 juli 2022 at 19:16
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star