Afdrukken

Vegan kip kerrie salade

Scale

Ingrediënten

  • 200 gram jackfruit, zie notities
  • 1 groentenbouillonblokje, bijvoorbeeld van Zonnatura
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels plantaardige yoghurt
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel mosterd
  • 100 gram ananas, in kleine stukjes gesneden

Bereidingswijze

  • Breng een halve liter water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Roer door tot het blokje is opgelost.
  • Voeg de jackfruit toe aan de bouillon en laat een minuut of 5 zachtjes koken. Giet af en laat afkoelen.
  • Trek de jackfruit met 2 vorken uit elkaar en doe ik een kom.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en meng.
  • In de koelkast enkele dagen houdbaar.

Notities

  • Kies bijvoorbeeld de jackfruit van Upton’s die te koop is bij AH of jackfruit uit blik uit de toko.
  • Lees hier meer over jackfruit. Wat het is, waar je het voor kunt gebruiken en waar je het kunt kopen.

Trefwoorden: jackfruit, vegan kip kerrie salade