Appel- en banaanbeignets

Nog maar een paar dagen, dan begint het nieuwe jaar! Nog net tijd om iets lekkers te bakken. Naast appelflappen en appelbeignets uit de oven, heb ik nu een versie gemaakt met beslag die is gefrituurd. Heerlijk! En als extra probeerde ik ook een versie met banaan. Aanrader!

Appelbeignets of appelflappen

De één noemt het appelbeignets en de ander appelflappen, hoe dan ook: deze zijn heel lekker. Deze appelflappen blijven zacht en je kunt ze gerust een dag of 2 van tevoren bakken. Bewaar ze in een goed afgesloten vershouddoos en warm ze even op in de oven voor je ze gaat eten.

Variatietip

Ook lekker: vervang de plakken appel door schijven ananas!

Geen frituurpan? Geen probleem!

Ik heb zelf geen frituurpan, maar red me prima zonder. Ik gebruik een stevige braadpan (zoals de braadpan van GreenPan die ik hier liet zien) en dat vind ik eigenlijk nog prettiger dan welke frituurpan ik tot toe heb gehad. Ik doe er een laagje olie in en schep de snacks er uit met een schuimspaan. Werkt perfect en de frituurstank in huis valt heel erg mee, doordat de pan direct onder de afzuigkap staat.

Afdrukken

Appel- en banaanbeignets

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: ongeveer 15 stuks 1x
Scale

Ingrediënten

  • olie, om te frituren
  • 500 gram appels of 3 á 4 bananen
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 ml. plantaardige melk, bijvoorbeeld sojamelk
  • suiker
  • kaneel

Bereidingswijze

  • Verwarm de friteuse of verwarm een laag olie in een stevige (braad)pan.
  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen en snij de appels in dunne plakken. Of schil de bananen wanneer je die gebruikt en snij in dikke plakken.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een beslagkom, meng het zout en vanillesuiker erdoor en voeg beetje bij beetje de plantaardige melk toe. Roer met een garde tot een glad beslag.
  • Meng een paar eetlepels suiker met een beetje gemalen kaneel tot kaneelsuiker.
  • Wentel de plakjes appel of banaan aan beide kanten in de kaneelsuiker, haal vervolgens met behulp van een vork door het beslag en laat voorzichtig in de hete olie glijden.
  • Bak aan beide kanten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Lekker met poedersuiker.

Nog meer lekkers voor tijdens Oud & Nieuw? Kijk hieronder!

Snelle mini appel beignets uit de oven

Appelflappen met cranberries

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer