Appel- en banaanbeignets
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: ongeveer 15 stuks 1x
- olie, om te frituren
- 500 gram appels of 3 á 4 bananen
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 ml. plantaardige melk, bijvoorbeeld sojamelk
- suiker
- kaneel
- Verwarm de friteuse of verwarm een laag olie in een stevige (braad)pan.
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen en snij de appels in dunne plakken. Of schil de bananen wanneer je die gebruikt en snij in dikke plakken.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een beslagkom, meng het zout en vanillesuiker erdoor en voeg beetje bij beetje de plantaardige melk toe. Roer met een garde tot een glad beslag.
- Meng een paar eetlepels suiker met een beetje gemalen kaneel tot kaneelsuiker.
- Wentel de plakjes appel of banaan aan beide kanten in de kaneelsuiker, haal vervolgens met behulp van een vork door het beslag en laat voorzichtig in de hete olie glijden.
- Bak aan beide kanten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
- Lekker met poedersuiker.