Afdrukken

Appel- en banaanbeignets

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • olie, om te frituren
  • 500 gram appels of 3 á 4 bananen
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 ml. plantaardige melk, bijvoorbeeld sojamelk
  • suiker
  • kaneel

Bereidingswijze

  • Verwarm de friteuse of verwarm een laag olie in een stevige (braad)pan.
  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen en snij de appels in dunne plakken. Of schil de bananen wanneer je die gebruikt en snij in dikke plakken.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een beslagkom, meng het zout en vanillesuiker erdoor en voeg beetje bij beetje de plantaardige melk toe. Roer met een garde tot een glad beslag.
  • Meng een paar eetlepels suiker met een beetje gemalen kaneel tot kaneelsuiker.
  • Wentel de plakjes appel of banaan aan beide kanten in de kaneelsuiker, haal vervolgens met behulp van een vork door het beslag en laat voorzichtig in de hete olie glijden.
  • Bak aan beide kanten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Lekker met poedersuiker.