Vegan chocolade hazelnootmousse

Deze vegan chocolade hazelnootmousse maak je met maar een paar ingrediënten. En lekker dat het is! Je kunt het serveren in glaasjes of als taartje met een zelfgemaakte bodem of kant en klare suikerschelp.

Agar agar

Het ingrediënt dat ervoor zorgt dat de chocolademousse stevig wordt is agar agar, een plantaardig alternatief voor gelatine. Je kunt het in de meeste supermarkten kopen, lees er hier meer over!

Zelfgemaakte bodem of uit de winkel

Je kunt een zelfgemaakte taartbodem maken zoals bijvoorbeeld met dadels en noten uit dit recept of met plantaardige boter en biscuitjes uit dit recept. Je kunt ook kiezen voor kant en klare suikerschelpen zoals ik deed, deze zijn van Jos Poell, die zijn vegan en verkrijgbaar in de meeste supermarkten. Of laat de bodem weg en serveer het in glaasjes!

Afdrukken

Vegan chocolade hazelnootmousse

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 6 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 pakje plantaardige slagroom om op te kloppen van 200 ml.
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel agar agar (plantaardige gelatine)
  • 100 gram vegan chocolade, ik gebruikte van ieder 50 gram pure en vegan melkchocolade
  • 25 gram fijngehakte hazelnoten, plus extra om te garneren
  • vegan slagroom (uit spuitbus), om te garneren
  • cacaopoeder, om te garneren
  • suikerschelpen, optioneel

Bereidingswijze

  • Smelt de vegan chocolade in de magnetron of in een smeltkom en laat afkoelen.
  • Schenk de helft van het pakje plantaardige slagroom om op te kloppen in een steelpan, verwarm en meng de agar agar erdoor. Roer goed door en laat een minuutje zachtjes koken en laat iets afkoelen.
  • Klop intussen de andere helft van de plantaardige slagroom om op te kloppen samen met de poedersuiker met een mixer tot het stevig is.
  • Schenk het agar agar mengsel erbij en meng.
  • Voeg daarna de afgekoelde chocolade toe en meng goed.
  • Voeg de fijngehakte hazelnoten toe, hou 2 eetlepels apart om te garneren
  • Schep het mengsel in een kom en zet een paar uur, maar liefst een hele nacht in de koelkast.
  • Verdeel de chocolademousse over de suikerschelpen of in glaasjes.
  • Garneer met vegan slagroom, fijngehakte hazelnoten en cacaopoeder.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Karin

    Ik vind agar agar altijd zo overheersend en raar smaken. heb jij dat niet? welke gebruik je?

    6 januari 2022 at 16:58
    • Reply Suzanne

      Dan ben ik benieuwd welke jij gebruikt, want agar agar is geur- en smaakloos! Ik gebruik meestal de agar agar van het merk Swallow Globe die verkrijgbaar is in gele zakjes in diverse supermarkten.

      7 januari 2022 at 11:39
  • Reply hobs

    Dit ziet er echt goddelijk uit!

    8 januari 2022 at 01:42
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star