Afdrukken

Vegan chocolade hazelnootmousse

Ingrediënten

Scale
  • 1 pakje plantaardige slagroom om op te kloppen van 200 ml.
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel agar agar (plantaardige gelatine)
  • 100 gram vegan chocolade, ik gebruikte van ieder 50 gram pure en vegan melkchocolade
  • 25 gram fijngehakte hazelnoten, plus extra om te garneren
  • vegan slagroom (uit spuitbus), om te garneren
  • cacaopoeder, om te garneren
  • suikerschelpen, optioneel

Bereidingswijze

  • Smelt de vegan chocolade in de magnetron of in een smeltkom en laat afkoelen.
  • Schenk de helft van het pakje plantaardige slagroom om op te kloppen in een steelpan, verwarm en meng de agar agar erdoor. Roer goed door en laat een minuutje zachtjes koken en laat iets afkoelen.
  • Klop intussen de andere helft van de plantaardige slagroom om op te kloppen samen met de poedersuiker met een mixer tot het stevig is.
  • Schenk het agar agar mengsel erbij en meng.
  • Voeg daarna de afgekoelde chocolade toe en meng goed.
  • Voeg de fijngehakte hazelnoten toe, hou 2 eetlepels apart om te garneren
  • Schep het mengsel in een kom en zet een paar uur, maar liefst een hele nacht in de koelkast.
  • Verdeel de chocolademousse over de suikerschelpen of in glaasjes.
  • Garneer met vegan slagroom, fijngehakte hazelnoten en cacaopoeder.