Snack board met zoete lekkernijen voor kerst

Feestelijk om op tafel te zetten bij de koffie en thee met kerst: een schaal vol lekkere zoete lekkernijen! Deels uit de winkel en deels zelfgemaakt. In dit artikel laat ik je zie hoe!

Kant en klaar uit de winkel

Ook dit jaar liggen er weer heel lekkere vegan zoetigheden in de winkels voor kerst. Deze twee kant en klare heb ik gebruikt voor het snack board vegan chocolade kerstkransjes bij Ekoplaza en marsepein figuurtjes gedipt in chocolade bij Albert Heijn. Op Veganwiki staat een actueel overzicht met nog meer vegan kerstlekkernijen!

Vegan ‘pocky’

Je kent ze vast wel: dunne lange krokante biscuits gedipt in chocolade in allerlei smaken. Voor dit snack board maakte ik een vegan versie die bestaat uit zoute sticks en plantaardige witte chocolade van Jumbo. Smelt de chocolade samen met een theelepel kokosolie au bain marie of in de magnetron en doop de sticks er voor het grootste gedeelte in. Laat de uiteinden vrij om ze vast te kunnen houden. Leg op een vel bakpapier tot de chocolade hard is. Je kunt uiteraard ook andere vegan chocolade gebruiken hiervoor! En de kokosolie is optioneel, maar daardoor wordt de chocolade na het smelten weer mooier hard.

Marshmallow matcha kransjes

Deze lekkernijen in de vorm van kransjes zijn gemaakt van vegan marshmallows, cornflakes en matcha.

Zo maak je ze:

Afdrukken

Marshmallow kerstkransjes met matcha

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: ongeveer 20 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 2 zakken Jumbo vegan marshmallows
  • 25 gram plantaardige boter
  • 1 theelepel matcha
  • 125 gram cornflakes
  • groene en rode Skittles

Bereidingswijze

  • Doe de vegan marshmallows in een magnetronvaste kom en smelt in ongeveer een minuut op vol vermogen. Hou het goed in de gaten, dit kan per magnetron verschillen. Roer met een spatel.
  • Roer de matcha er door en vervolgens de cornflakes. Het is heel plakkerig!
  • Maak je handen vochtig met water (anders plakt het teveel) en verdeel het mengsel in ongeveer 20 ballen.
  • Vorm met je handen kransjes van de balletjes en leg ze op een schaal of plaat met bakpapier.
  • Leg er direct per kransje 2 Skittles op en duw aan.
  • Zet in de koelkast en laat een paar uur staan zodat ze goed stevig worden.
  • Ongeveer 2 á 3 dagen houdbaar in de koelkast, daarna worden ze zacht.

Candy cane marshmallows

Hiervoor moet je wel even op pad waarschijnlijk, want de meeste rood-witte zuurstokjes bevatten E120. Deze wil je als veganist vermijden. Je kunt vegan versies wel online kopen en in sommige winkels. Ik kocht een doosje bij Kelly’s Expat Shopping, deze heeft meerdere vestigingen. Het fijne aan deze candy canes is naast dat ze vegan zijn dat ze daadwerkelijk smaken naar candy cane: naar pepermunt! De versies die in Nederland worden verkocht zijn vaak zuurstokjes en zoet. De pepermuntsmaak is zo lekker!

Mocht het je niet lukken om aan vegan candy canes te komen dan zou ik gaan voor pepermunt kussentjes. Deze zijn in de meeste gevallen vegan zoals die van Mentos die je in de meeste supermarkten kunt kopen.

Afdrukken

Vegan marshmallows met witte chocolade en candy cane

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Benodigdheden

  • tapasprikkers of cocktailprikkers
  • bakrooster zoals deze
  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 1 zak vegan marshmallows van bijvoorbeeld Frisia of Jumbo
  • 1 reep vegan witte chocolade van bijvoorbeeld Jumbo
  • 1 theelepel kokosolie
  • stuk of 2 vegan candy canes of handje pepermuntkussentjes

Bereidingswijze

  • Smelt de vegan witte chocolade met de kokosolie au bain marie of in de magnetron.
  • Steek een tapas- of cocktailprikker in iedere marshmallow aan de onderkant.
  • Maal de candy canes of pepermuntkussentjes fijn in een keukenmachine of met een vijzel en strooi in een diep bord.
  • Plaats een bakrooster op bijvoorbeeld twee blikken, zodat zometeen de marshmallows aan de prikkers er te drogen kunnen hangen.
  • Doop de marshmallows in de gesmolten vegan witte chocolade en rol door de gemalen candy canes of pepermuntkussentjes.
  • Steek de prikker door een gaatje van het bakrooster en laat de chocolade/snoep laag hard worden op die manier.
  • Verwijder de prikkers uit de marshmallows en serveer.

Zoek je nog meer vegan recepten voor de feestdagen? Neem dan een kijkje op deze pagina!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer