Paasteitjes met vegan kip-champignon ragout

veganistische ragout met plantaardige kipstukjes en champignons in pasteibakjes geserveerd voor de paasdagen

Zoek je een feestelijk gerechtje voor tijdens de paasdagen? Dan heb ik een heerlijk idee voor je: deze pa(a)steitjes gevuld met vegan kip-champignon ragout. Ontzettend makkelijk te maken en zo lekker!

Ragoutbakjes

De ragoutbakjes die je op de foto ziet zijn momenteel in diverse supermarkten verkrijgbaar zoals PLUS en Lidl. Je kunt ook gewone ronde ragoutbakjes gebruiken of zelf maken! Zo moeilijk is dat niet, zoals ik hier liet zien.

Afdrukken

Paasteitjes met vegan kip-champignon ragout

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 8 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 40 gram plantaardige boter, bijvoorbeeld plantenmargarine van het AH huismerk
  • 40 gram bloem
  • 400 ml. groentebouillon
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bakje witte champignons van 250 gram
  • 1 schaaltje vegan kipstukjes van ongeveer 160 gram
  • 1 scheutje olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • peterselie, fijngehakt
  • ragoutbakjes

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer dit door elkaar en laat dit garen zonder te kleuren.
  • Roer en beetje bij beetje de bouillon door zodat er geen klontjes ontstaan. Laat de ragout aan de kook komen, zet het vuur laag en laat het 15 minuten garen.
  • Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn. Snij de champignons in kwarten.
  • Snij (of knip, dat gaat makkelijker) de vegan kipstukjes in kleine stukjes.
  • Bak de champignons en vegan kipstukjes in wat olijfolie een paar minuten goudbruin en voeg de knoflook en sjalotjes toe en bak deze een minuut mee.
  • Voeg champignons, vegan kipstukjes en peterselie aan de ragout toe.
  • Breng de ragout aan de kook en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating