Gevulde champignons

Deze gevulde champignons kun je maken als heerlijk borrelhapje of bijgerecht. Heel feestelijk tijdens de kerstdagen! En het fijne is dat je ze van te voren kunt voorbereiden. Bewaar ze in de koelkast en dan hoeven ze alleen nog een half uurtje in de oven.

Grote witte champignons

Voor dit gerechtje kun je het beste grote witte champignons nemen, ik kocht de mijne bij Lidl. Je kunt ook variëren met het soort champignon en de vulling in bijvoorbeeld portobello’s doen.

 

Afdrukken

Gevulde champignons

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: ongeveer 20 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 150 gram meergranenrijst
  • 800 gram grote witte champignons (2 bakken van 400 gram)
  • olie, om te bakken en te bestrijken
  • 35 gram rode ui, gesnipperd
  • 20 gram spinazie, fijngesneden
  • 50 gram zongedroogde tomaten op olie uit pot, fijngesneden
  • peper
  • zout
  • handje panko (Japans paneermeel)

Bereidingswijze

  • Kook de meergranenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Wrijf de champignons schoon met een keukenpapiertje of borsteltje.
  • Verwijder de steeltjes en bewaar deze.
  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
  • Bestrijk de champignons met behulp van een bakkwastje met wat olie en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
  • Snij de steeltjes fijn.
  • Verhit wat olie in een wok en bak de rode ui, spinazie, zongedroogde tomaat en fijngehakte champignon steeltjes een minuut of 5 en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de gekookte meergranenrijst er door.
  • Laat het mengsel iets afkoelen en vul de champignons ermee.
  • Je houdt waarschijnlijk iets van het mengsel over, dit kun je door een salade mengen of als vulling van een bladerdeeghapje.
  • Verdeel een laagje panko over de vulling en bak 30 minuten in de oven tot de panko begint te kleuren.

Nog meer vegan feestelijke recepten? Neem dan een kijkje hieronder!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating