Broccoli salade met rode kool en plantaardige bacon

Deze heerlijke salade wordt nog lekkerder hoe nadat alle smaken de tijd hebben gekregen om in te trekken. Maak ‘m dus vooral een dag eerder dan je deze salade gaat eten en bewaar afdekt in de koelkast. Heel lekker als bij- of lunchgerecht!

Afdrukken

Broccoli salade met plantaardige bacon

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen als bijgerecht 1x

Ingrediënten

Scale

salade

dressing

  • 75 gram plantaardige mayonaise
  • 50 gram plantaardige yoghurt
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 1 eetlepel agavesiroop of ander vloeibaar zoetmiddel naar keuze
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Bereid de vegan plakjes bacon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als je voor Specktakel kiest (mijn favoriet) bereid ‘m dan in de oven: leg de plakjes zonder olie of dergelijke op een met bakpapier beklede bakplaat in een voorverwarmde oven van 220 graden en bak een minuut of 5 á 6. Hoe langer je het bakt, hoe knapperiger het wordt. Blijf er wel bij, want het brandt snel aan.
  • Laat de gebakken plakjes bacon afkoelen en breek of snij ze in kleine stukjes.
  • Snij de broccoli in heel kleine roosjes en de rode kool in dunne reepjes.
  • Maak de dressing door de ingrediënten te mengen, breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de broccoliroosjes, rode kool, gedroogde cranberries, amandelstiften, rode ui en de dressing in een kom en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de stukjes vegan bacon pas toe wanneer je de salade gaat eten, anders worden ze zacht.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating