Afdrukken

Broccoli salade met plantaardige bacon

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale

salade

dressing

  • 75 gram plantaardige mayonaise
  • 50 gram plantaardige yoghurt
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 1 eetlepel agavesiroop of ander vloeibaar zoetmiddel naar keuze
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Bereid de vegan plakjes bacon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als je voor Specktakel kiest (mijn favoriet) bereid ‘m dan in de oven: leg de plakjes zonder olie of dergelijke op een met bakpapier beklede bakplaat in een voorverwarmde oven van 220 graden en bak een minuut of 5 á 6. Hoe langer je het bakt, hoe knapperiger het wordt. Blijf er wel bij, want het brandt snel aan.
  • Laat de gebakken plakjes bacon afkoelen en breek of snij ze in kleine stukjes.
  • Snij de broccoli in heel kleine roosjes en de rode kool in dunne reepjes.
  • Maak de dressing door de ingrediënten te mengen, breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de broccoliroosjes, rode kool, gedroogde cranberries, amandelstiften, rode ui en de dressing in een kom en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de stukjes vegan bacon pas toe wanneer je de salade gaat eten, anders worden ze zacht.