Gevulde champignons
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: ongeveer 20 stuks 1x
- 150 gram meergranenrijst
- 800 gram grote witte champignons (2 bakken van 400 gram)
- olie, om te bakken en te bestrijken
- 35 gram rode ui, gesnipperd
- 20 gram spinazie, fijngesneden
- 50 gram zongedroogde tomaten op olie uit pot, fijngesneden
- peper
- zout
- handje panko (Japans paneermeel)
- Kook de meergranenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Wrijf de champignons schoon met een keukenpapiertje of borsteltje.
- Verwijder de steeltjes en bewaar deze.
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
- Bestrijk de champignons met behulp van een bakkwastje met wat olie en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
- Snij de steeltjes fijn.
- Verhit wat olie in een wok en bak de rode ui, spinazie, zongedroogde tomaat en fijngehakte champignon steeltjes een minuut of 5 en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de gekookte meergranenrijst er door.
- Laat het mengsel iets afkoelen en vul de champignons ermee.
- Je houdt waarschijnlijk iets van het mengsel over, dit kun je door een salade mengen of als vulling van een bladerdeeghapje.
- Verdeel een laagje panko over de vulling en bak 30 minuten in de oven tot de panko begint te kleuren.