800 gram grote witte champignons (2 bakken van 400 gram)
olie, om te bakken en te bestrijken
35 gram rode ui, gesnipperd
20 gram spinazie, fijngesneden
50 gram zongedroogde tomaten op olie uit pot, fijngesneden
peper
zout
handje panko (Japans paneermeel)
Bereidingswijze
Kook de meergranenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Wrijf de champignons schoon met een keukenpapiertje of borsteltje.
Verwijder de steeltjes en bewaar deze.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
Bestrijk de champignons met behulp van een bakkwastje met wat olie en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
Snij de steeltjes fijn.
Verhit wat olie in een wok en bak de rode ui, spinazie, zongedroogde tomaat en fijngehakte champignon steeltjes een minuut of 5 en breng op smaak met peper en zout.
Meng de gekookte meergranenrijst er door.
Laat het mengsel iets afkoelen en vul de champignons ermee.
Je houdt waarschijnlijk iets van het mengsel over, dit kun je door een salade mengen of als vulling van een bladerdeeghapje.
Verdeel een laagje panko over de vulling en bak 30 minuten in de oven tot de panko begint te kleuren.