Afdrukken

Gevulde champignons

Ingrediënten

Scale
  • 150 gram meergranenrijst
  • 800 gram grote witte champignons (2 bakken van 400 gram)
  • olie, om te bakken en te bestrijken
  • 35 gram rode ui, gesnipperd
  • 20 gram spinazie, fijngesneden
  • 50 gram zongedroogde tomaten op olie uit pot, fijngesneden
  • peper
  • zout
  • handje panko (Japans paneermeel)

Bereidingswijze

  • Kook de meergranenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Wrijf de champignons schoon met een keukenpapiertje of borsteltje.
  • Verwijder de steeltjes en bewaar deze.
  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
  • Bestrijk de champignons met behulp van een bakkwastje met wat olie en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
  • Snij de steeltjes fijn.
  • Verhit wat olie in een wok en bak de rode ui, spinazie, zongedroogde tomaat en fijngehakte champignon steeltjes een minuut of 5 en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de gekookte meergranenrijst er door.
  • Laat het mengsel iets afkoelen en vul de champignons ermee.
  • Je houdt waarschijnlijk iets van het mengsel over, dit kun je door een salade mengen of als vulling van een bladerdeeghapje.
  • Verdeel een laagje panko over de vulling en bak 30 minuten in de oven tot de panko begint te kleuren.