40 gram plantaardige boter, bijvoorbeeld plantenmargarine van het AH huismerk
40 gram bloem
400 ml. groentebouillon
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 bakje witte champignons van 250 gram
1 bakje kastanjechampignons van 250 gram
1 scheutje olijfolie
zout
versgemalen peper
peterselie, fijngehakt
zelfgemaakte pasteibakjes, kijk hier voor het recept
Bereidingswijze
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer dit door elkaar en laat dit garen zonder te kleuren.
Roer en beetje bij beetje de bouillon door zodat er geen klontjes ontstaan. Laat de ragout aan de kook komen, zet het vuur laag en laat het 15 minuten garen.
Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn. Snij de champignons in kwarten.
Bak de champignons in wat olijfolie een paar minuten goudbruin en voeg de knoflook en sjalotjes toe en bak deze een minuut mee.
Voeg champignons en peterselie aan de ragout toe.
Breng de ragout aan de kook en breng op smaak met versgemalen peper en zout.