Pasteibakjes

Wist je dat je pasteibakjes in een handomdraai zelf kunt maken? Lekker met zelfgemaakte champignon ragout!

Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg
plantaardige melk om te bestrijken

Benodigdheden
uitstekers van 7 cm. en 4 cm. maar je kunt ook iets gebruiken wat het formaat heeft, ik gebruikte een serveerring van 7 cm. en een leeg mini jampotje
deegroller
bakpapier
bakkwastje

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de bladerdeeg ontdooien en leg ze als een vierkant overlappend tegen elkaar. Druk de naden goed aan en rol iets uit met een deegroller. Steek 10 rondjes uit met de uitsteker van 7 cm. Hou twee apart en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de randen ervan met de plantaardige melk. Steek uit de rest van de rondjes het midden uit met de kleinere uitsteker. Hou twee van deze rondjes apart, dit zijn de dekseltjes van de pasteibakjes. Leg er een ring bladerdeeg op elk rondje op de bakplaat. Bestrijk met plantaardige melk en leg weer een ring er op en bestrijk met plantaardige melk en ga zo door tot de ringen op zijn. Bestrijk ook de twee kleine dekseltjes met plantaardige melk en leg deze los op de bakplaat naast de pasteibakjes. Bak ze voor ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Vul met ragout of een vulling naar keuze.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Daphne

    Heel leuk en best simpel om ze zelf te maken. Je moet er even op komen.

    29 december 2016 at 14:05
  • reageer