Een kijkje in mijn keuken

Vandaag laat ik je een ruimte in huis zien waar ik vaak te vinden ben: de keuken! Ik woon hier nu al zo’n 16 jaar en door de jaren heen is er veel aan de keuken veranderd. Een jaar of 10 geleden is de keuken zelfs compleet vernieuwd. Dat was hoog nodig, want de keuken was toen echt verouderd en zeer  gedateerd. Het was afzien, zoals een verbouwing dat meestal is maar uiteindelijk wel de moeite waard. Nog altijd ben ik blij met de open keuken, die aansluit op de eet/achterkamer van het huis.Wanneer ik er in sta kijk ik uit op een groot gedeelte van de rest van de beneden verdieping: links een stuk van de woonkamer, aangrenzend aan de keuken de eetkamer en rechts het balkon.

De keuken vanaf de woonkamer gezien

Deze polonaise koeien staan al jaren in de keuken, met een knipoog naar mijn vegetarische leefstijl

Vanaf de eettafel is dit het zicht op de keuken. Erg fijn vind ik zelf, zo’n open ruimte!

Vaak kies ik 1 of 2 dagen in de week uit om zo veel mogelijk te bakken en te koken voor wateetjedanwel.nl. De keuken is dan in een behoorlijk ontplofte staat! 🙂

Er is genoeg ruimte: veel kastjes en een lang U-vorming aanrecht. Ideaal voor tijdens het opvolgen van een recept, zoals ik hier deed!

Chop chop chop!

If I was a rich girl
Natuurlijk is het nooit af en zou ik altijd wel iets anders willen of erbij. De keuken hoe die is dus in feite helemaal naar mijn zin, maar dagdromen over wat-als-ik-de-Staatsloterij-win is altijd leuk. Mijn top 3 van dingen die ik dan zou kopen/anders zou doen in de keuken:

 1. Op de absolute nummer 1: een Smeg koelkast. En dan in een zacht groen kleurtje graag!
 2. Quooker – dit lijkt me dus echt superhandig: kokend water direct uit de kraan. Kopje thee? Coming right up!
 3. KitchenAid Artisan – Wat een prachtding. Maar kost dus vier honderd negen en zestig. Misschien ooit. *droomt*

Er is dus nog genoeg om over te dromen. Wat zou jij graag willen toevoegen aan jouw keuken?

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

 • Reply chucky1012

  Prachtige keuken en lekker veel werkruimte.

  Xoxo

  20 december 2016 at 19:48
 • reageer