Dit is een ideaal boek voor huishoudens met vega’s en vleeseters. In dit boek vind je van ieder recept namelijk twee versies: een met en één zonder vlees. Geniaal! Kijk verder om te lezen wat ik van het boek vond en welke twee gerechten ik er uit heb gemaakt. En: hoe jij én iemand die jij het ook gunt, kans kunt maken op een exemplaar!
Prachtig vormgegeven
De vormgeving en fotografie zijn zeer sterk. De gebruikte aquarelachtige lettertypen en rustige kleuren zijn helemaal van nu. Het boek alleen al is een lust voor het oog!
Niet voor iedere dag
Tenzij je echt heel veel tijd en de middelen hebt, is dit niet een kookboek met recepten voor de gewone doordeweekse snelle-hap-want-druk dag. In dit boek staan gerechten die aardig wat aandacht vragen én een behoorlijke ingrediëntenlijst. Voor de twee gerechten die ik koos om te bereiden kon ik het niet af in het supermarkt, maar moest ik voor een aantal zaken (zoals gerst en seitan) naar de natuurwinkel.
Seitan uit de biowinkel. Dit spul is zo onwijs lekker! <3
Ook kocht ik voor deze keer fancy schmancy cherrytomaatjes aan de tak in plaats van de goedkopere variant. Maar hier is niks mis mee, integendeel: dit is een perfect boek wanneer je je vrienden of familie wilt verrassen met een etentje. Eentje waarbij je de vleeseter én de vega een plezier doet.
Originele gerechten
De prachtig opgemaakte en in de meeste gevallen sterren-restaurant-waardige gerechten zijn origineel. Zo heb ik een vegetarische tartaar gemaakt waar ik nog nooit van gehoord had. Ik heb er intens van gesmuld! Zalig met kappertjes en rode ui. Zelfs mijn vriend, die als vleeseter een vega vorkje mee prikt met me, vond dit gerecht heel erg lekker.
En ook de vegetarische chili con carne, geserveerd in een krokant bakje van filodeeg samen met gerst, geroosterde cherrytomaatjes en mini maiskolfjes, viel erg in de smaak.
Mooi cadeau
Dit boek is ook zeer geschikt als cadeau voor een culinaire jarige of gewoon zomaar. Of wat dacht je als cadeautje voor jezelf? 🙂 Onder andere hier te koop. Een aanwinst op mijn kookboekenplank!
Meer informatie
Titel: Veggie/vlees 1 gerecht, 2 variaties
Auteur: Jorun Verheyden
Nederlandstalig 228 pagina’s
Uitgever: Davidsfonds/Infodok
ISBN: 9059087704
Verkrijgbaar in boekwinkels en online zoals hier bij Bol.com
Winnen!
Benieuwd geworden naar dit bijzondere kookboek en zou je zelf ook wel een exemplaar willen ervan? Doe dan mee aan de winactie op Facebook en dan maken jij én iemand die jij het boek ook gunt kans op allebei een exemplaar! LET OP: JE KUNT ALLEEN MEEDOEN VIA DEZE FACEBOOK POST.
geen reacties