Papa’s ratjetoe

Mijn vader houdt net als ik van koken. Laatst liet hij me een gerecht proeven, waarvan hij het recept op 24Kitchen had gezien. “De Makkelijke Maaltijd?” giste ik. Inderdaad: het programma van tv kok Rudolph van Veen, die aanstekelijk opgewekt en enthousiast laat zien dat je in een half uurtje een prima maaltijd op tafel zet. Verslavend programma, vind ik. Weinig zo ontspannend en geruststellend om Rudolph zo in zijn tv keuken bezig te zien. Comfort tv op zijn best!

Het recept dat mijn vader voor me uitschreef was voor ratatouille. Het zorgde meteen voor een flashback naar vroeger: toen maakte mijn vader dat ook en noemden we dat thuis ratjetoe. Het blijkt maar weer dat dit een tijdloos gerecht is. Mijn vader’s twist aan dit gerecht was een rood pepertje en tomatenpuree. Ik ging aan de slag en het moet gezegd: het werd niet zo vol smaak als die mijn vader me liet proeven, maar smullen was het wel.

Ingrediënten
1 rode ui
1 teentje knoflook
10 tomaten
blikje tomatenpuree
paprika’s (ik nam zo’n stoplichtverpakking van rood, geel en groen)
4 takjes tijm
1 groene courgette
1 gele courgette
1 aubergine
rode chilipeper (verwijder de zaadjes voor een mildere smaak)
olijfolie
zout
versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de paprika’s, tomaten, courgettes en aubergine in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook voor een paar minuten en voeg de tijm toe en bak het chilipepertje kort mee. Voeg de overige groenten en blikje tomatenpuree toe en bak op een zacht vuur tot de groenten gaar zijn, roer af en toe goed door. Lekker met stokbrood!

Papa's ratjetoe

Papa's ratjetoe

Papa's ratjetoe

Papa's ratjetoe

Papa's ratjetoe

Papa's ratjetoe

Papa's ratjetoe

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer