Ontbijt taartjes

Je kunt je yoghurt met havermout natuurlijk gewoon eten uit een schaaltje. Maar je kunt er ook een feestje van maken en het serveren in een eetbaar bakje gemaakt van havermout en chiazaadjes! Yes please! Wat een goed begin van de dag!

Ontbijt taartjes

Ingrediënten
135 gram havermout
30 gram geraspte kokos
20 gram chiazaadjes
theelepel kaneel
75 ml. kokosolie
60 ml. maple syrup
plantaardige yogurt
theelepel vanille extract
vers fruit
zaden en pitten
eetbare bloemetjes van Dr. Oetker, optioneel

Benodigdheden
mini quichevormpjes, bijvoorbeeld deze

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de havermout met de geraspte kokos, chiazaadjes en kaneel in een grote kom en zet apart. Verwarm de kokosolie met de maple syrup in een steelpan tot het gesmolten is. Giet dit over het havermout mengsel en meng goed door. Vet de vormpjes in met wat kokosolie en vul ze met het havermout mengsel en druk goed aan, dit gaat het makkelijkst met de bolle kant van een lepel. Bak de taartjes voor 15 minuten in de oven. Haal uit de oven en druk direct plat met een lepel. Laat vervolgens volledig afkoelen voor je de taartjes uit de vormpjes haalt. Vul de taartjes met yoghurt en garneer met vers fruit en eventueel de eetbare bloemetjes.

Ontbijt taartjes

Ontbijt taartjes

Ontbijt taartjes

Ontbijt taartjes

Ontbijt taartjes

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Anne

    Ik heb soortgelijke ontbijttaartjes voor het Quaker ontbijtboek gemaakt, echt een feestje ‘s ochtends. Die eetbare bloemetjes zien er trouwens heel leuk uit!

    22 september 2016 at 07:48
  • reageer