Kokosmakronen met chocolade

Stevige en zeer smaakvolle kokosmakronen met chocolade, lekker voor bij de koffie en thee!

Ingrediënten
60 gram bloem
250 gram geraspte kokos
1/4 teaspoon zout
1 blikje gecondenseerde kokosmelk
2 teaspoon/10 ml. vanille extract
1 teaspoon/5 ml. amandel extract
pure chocolade

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat van bakpapier. Meng de bloem, geraspte kokos en zout. Giet de gecondenseerde melk erbij en het amandel- en vanille extract en meng alles goed door. Draai balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat. Bak voor een minuut of 10-15, afhankelijk van jouw oven en hoe gekleurd je ze wilt hebben. Laat de kokosmakronen volledig afkoelen. Smelt de chocolade, haal er een vork doorheen en beweeg deze over de kokosmakronen zodat deze chocoladestreepjes krijgen. Herhaal dit tot alle kokosmakronen bedekt zijn met de chocolade.

Kokosmakronen met chocolade

Kokosmakronen met chocolade

Kokosmakronen met chocolade

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Anne

    Heerlijk! Ze zien er super uit. Dit ga ik even onthouden, lekker tussendoortje.

    23 september 2016 at 09:10
  • reageer