Dressings, sauzen en spreads

Aquafaba mayonaise

Aquafaba mayonaise

Aquafaba: misschien heb je er wel eens van gehoord: het is het vocht uit bijvoorbeeld een blik kikkererwten. Met dit goedje kun je allerlei vegan dingen maken, van meringues tot koekjes, en van chocolade mousse tot aan...mayonaise! Ik vond deze mayo heel geslaagd, let wel: het is een zurige variant die je ...
Aardbeien chia jam

Aardbeien chia jam

Deze gezonde en zeer smaakvolle jam maak je met maar 3 ingrediënten! Omdat chiazaadjes uitzetten in combinatie met vocht heb je geen geleermiddel nodig om deze jam te maken ...
Plantaardige chocolade topping

Plantaardige chocolade topping

Hele lekkere ontdekking: meng 2-4 tablespoons/30 - 60 ml. gesmolten kokosolie met 2-4 teaspoons/5 - 10 gram cacaopoeder. Let op: de kokosolie mag niet heet zijn. Giet een beetje over een bolletje ijs, mengsel wordt hard en knapperig, zoals ze dat in America Magic Shell noemen. Heerlijk! Ook lekker met ...
Vegan filet Americain

Vegan filet Americain

Onlangs heb ik iets geweldigs ontdekt: filet Americain die niet alleen vegan is, maar ongelofelijk simpel te maken is en niet te vergelijken met de versies uit de winkel, zo lekker. Het recept komt oorspronkelijk van de Vegan Challenge en er gaan verschillende versies rond op internet. Ik heb het ...
Vegan chocolade dip

Vegan chocolade dip

Een heerlijke chocolade dip met als basis een onverwacht ingrediënten: kikkererwten. En die proef je echt niet! Ingrediënten 1/4 cup amandelen 5 dadels blik kikkererwten 400 gram 1/4 cup cacaopoeder 2 tsp maple syrup 1 tsp vanille extract 1/4 tsp kaneel 1/2 cup sojamelk Bereidingswijze Meng de amandelen in een ...
Vegan chickpea cookie dough

Vegan chickpea cookie dough

Koekjesdeeg op basis van kikkererwten! Heel lekker om zo te eten of bij partjes appel, pretzels of bij een bolletje vanille ijs. Bij gebrek aan chocolate chips sneed ik een stuk pure chocolade in hele kleine stukjes. Ik at het met een bolletje vanille ijs, echt heerlijk! ...
Print Friendly, PDF & Email
Share: