Vegan kruidenboter

Zelfgemaakt smaakt het lekkerst, en dat geldt absoluut voor deze kruidenboter. Je kunt ‘m helemaal naar jouw smaak maken met verschillende kruiden. 

Afdrukken

Vegan kruidenboter

Voor deze kruidenboter nam ik een plantaardige smeerbare boter die je niet eerst op kamertemperatuur hoeft te laten komen. Heerlijk bij de borrel op stokbrood of een toastje!

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 225 gram kuipje plantaardige smeerbare boter
  • 50 gram bieslook
  • 30 gram peterselie
  • 2 á 3 teentjes knoflook, fijngehakt (of meer naar smaak)
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Knip of snij de bieslook en peterselie fijn.
  • Meng de kruiden met de boter en breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de kruidenboter een paar uur in de koelkast zodat de smaken in kunnen trekken.
  • Handig: doe de bereide kruidenboter terug in het kuipje en bewaar het zo in de koelkast!

Notities

Ik gebruikte voor deze kruidenboter Flower Farm plantaardige margarine. Ook aan te raden is de lekker gezond smeren van Alpro en Flora plant.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer