Afdrukken

Vegan kruidenboter

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Voor deze kruidenboter nam ik een plantaardige smeerbare boter die je niet eerst op kamertemperatuur hoeft te laten komen. Heerlijk bij de borrel op stokbrood of een toastje!

Ingrediënten

Scale
  • 225 gram kuipje plantaardige smeerbare boter
  • 50 gram bieslook
  • 30 gram peterselie
  • 2 á 3 teentjes knoflook, fijngehakt (of meer naar smaak)
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Knip of snij de bieslook en peterselie fijn.
  • Meng de kruiden en knoflook met de boter en breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de kruidenboter een paar uur in de koelkast zodat de smaken in kunnen trekken.
  • Handig: doe de bereide kruidenboter terug in het kuipje en bewaar het zo in de koelkast!

Notities

Ik gebruikte voor deze kruidenboter Flower Farm plantaardige margarine. Ook aan te raden is de lekker gezond smeren van Alpro en Flora plant.