Avocado toast met scrambled tofu

Al vaker maakte ik geroosterd brood met fijn geprakte avocado. Nu topte ik het met scrambled tofu en Everything but the bagel seasoning. Eenvoudig, maar zoveel smaak: een absolute aanrader! Heerlijk als ontbijt of lunch!

Geroosterd desem/roggebrood

Al jaren een favoriet: geroosterd rogge en desembrood! Er zijn vele soorten rogge- en desembroden verkrijgbaar. Ik ga eigenlijk altijd voor de voorverpakte op de broodafdeling in de supermarkt. Betaalbaar en vrij lang houdbaar. Ik kies dan meestal Brabants roggebrood, dat wordt vrij krokant tijdens het roosteren of zoals bij deze combinatie het Rheinlander brood van AH, die blijft vrij zacht tijdens het roosteren.

Kala namak

De truc om gerechten naar ei te laten ruiken en smaken: kala namak! Dit wordt ook wel zwart zout genoemd en heeft de typische zwavelgeur die op ei lijkt. Kijk hier voor het artikel erover met meer informatie en onderaan alle recepten die ik er tot nu toe mee heb gemaakt. Kala namak is in sommige toko’s en biologische supermarkten zoals Ekoplaza verkrijgbaar en natuurlijk online.

Everything but the bagel seasoning

Afgelopen januari was ik op vakantie in Amerika (als je het leuk vindt, bekijk hier mijn eetdagboek!) en kocht daar een potje van het populaire Everything but the bagel seasoning. Ik begrijp  de hype: dit mengsel met onder andere knoflook en sesamzaadjes smaakt zo heerlijk. Wij strooien het over van alles en nog wat, onder andere dus deze toast. Ik heb het nagemaakt en je kunt het recept ervoor hier vinden.

Video

Ik laat je in onderstaande video zien hoe ik deze toast maak. Liever het uitgeschreven recept? Scroll dan verder, want die staat onderaan deze pagina!

Afdrukken

Avocado toast met scrambled tofu

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks 1x
Scale

Ingrediënten

  • 1/2 blok tofu
  • 1/2 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1/4 theelepel kala namak
  • snufje zwarte peper
  • plantaardige margarine of olie, om te bakken
  • 1 avocado
  • 4 sneden Rheinlander of ander brood naar keuze
  • Everything but the bagel seasoning, kijk hier voor het recept

Bereidingswijze

  • Laat de tofu goed uitlekken.
  • Verkruimel het in kleine stukjes en meng met de kurkuma, kala namak en zwarte peper.
  • Bak de tofu in wat plantaardige margarine of olie in een koeken- of hapjespan tot het begint te kleuren.
  • Rooster ondertussen het brood en prak de avocado fijn.
  • Verdeel de avocado over het geroosterde brood.
  • Verdeel de scrambled tofu erover en top met de Everything but the bagel seasoning.

Notities

Kijk onderaan deze pagina voor ideetjes om met de overige tofu te maken.

Nog meer lekkere beleg ideetjes?

Avocado toast met scrambled tofu

Avocado toast met scrambled tofu

Al vaker maakte ik geroosterd brood met fijn geprakte avocado. Nu topte ik het met scrambled tofu en Everything but the bagel seasoning. Eenvoudig, maar zoveel smaak: een absolute aanrader! Heerlijk als ontbijt of lunch! Geroosterd desem/roggebrood Al jaren een favoriet: geroosterd rogge en desembrood! Er zijn vele soorten rogge- ...
Lees verder
Vegan Fast Food Friday #20: goulash kroketten

Vegan Fast Food Friday #20: goulash kroketten

Deze keer maakte ik voor deze serie vegan fast food Friday plantaardige goulash kroketten! Het is even wat werk en je maakt ze het beste de dag voor je ze wil eten, want de vulling heeft de tijd nodig om op te stijven in de koelkast. Maar zal het waard ...
Lees verder
Maar wat eet je dan op brood?

Maar wat eet je dan op brood?

Regelmatig krijg ik de vraag wat je als veganist op je brood kunt doen behalve pindakaas en hummus. Nou, ontzettend veel! In dit artikel laat ik je een paar lekkere beleg ideetjes zien en wat er zoal aan plantaardig beleg verkrijgbaar is in de supermarkt ...
Lees verder
Broodje avocado met tofu scramble

Broodje avocado met tofu scramble

Een heerlijk broodje dat lekker is als ontbijt, lunch of met een kop soep als avondmaaltijd.  ...
Lees verder
Nieuw: Quorn vegan deli broodbeleg + recepten

Nieuw: Quorn vegan deli broodbeleg + recepten

Goed nieuws! Vanaf vandaag is het vegan broodbeleg schap bij Albert Heijn uitgebreid met 2 soorten: Vegan Smokey Ham Free Slices en Vegan Chicken Free Slices. Ik probeerde ze alvast uit en maakte er 2 recepten mee!  ...
Lees verder
Broodje vegan SoChicken sticks met pepermayonaise

Broodje vegan SoChicken sticks met pepermayonaise

Met de crispy SoChicken sticks van SoFine maakte ik dit heerlijke broodje. Lekker met de frisse ijsbergsla en pepermayonaise. Om je vingers bij op te eten!  ...
Lees verder
Tofu saté met cashewsaus

Tofu saté met cashewsaus

Tofu leent zich heel goed om te bereiden als saté in de grillpan. Ik maakte daarbij een pittige saus met cashewnoten. Zo lekker!  ...
Lees verder
Vegan jackfruit tonijnsalade

Vegan jackfruit tonijnsalade

Als ik één ding heb geleerd in het jaar dat ik nu veganistisch leef, is het wel dat voor zo'n beetje ieder gerecht wel een vegan versie te maken is. Tonijn is er zo één. Al eerder maakte ik versies met kikkererwten en watermeloen, nu een variant op basis van ...
Lees verder
Platbrood met avocado en tahin

Platbrood met avocado en tahin

Dit recept vond ik onlangs op de website van Albert Heijn. Ideaal voor wanneer je weinig tijd (of zin) hebt om te koken, maar toch iets lekkers op tafel wil zetten. Kom soep erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Of snij dit platbrood in stukjes voor bij de borrel! ...
Lees verder
Pulled carrot

Pulled carrot

Pulled gerechtjes zijn hot: zo komen er steeds meer varianten op het originele pulled pork. Ik maakte al eerder pulled jackfruit en pulled oesterzwammen en nu heb ik toch weer zoiets waanzinnig lekkers ontdekt: pulled carrot, oftewel wortel. Woah, dit is serieus genieten én supersimpel om te maken. Kijk maar!  ...
Lees verder
Aan het laden...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer