Avocado toast met scrambled tofu

Al vaker maakte ik geroosterd brood met fijn geprakte avocado. Nu topte ik het met scrambled tofu en Everything but the bagel seasoning. Eenvoudig, maar zoveel smaak: een absolute aanrader! Heerlijk als ontbijt of lunch!

Geroosterd desem/roggebrood

Al jaren een favoriet: geroosterd rogge en desembrood! Er zijn vele soorten rogge- en desembroden verkrijgbaar. Ik ga eigenlijk altijd voor de voorverpakte op de broodafdeling in de supermarkt. Betaalbaar en vrij lang houdbaar. Ik kies dan meestal Brabants roggebrood, dat wordt vrij krokant tijdens het roosteren of zoals bij deze combinatie het Rheinlander brood van AH, die blijft vrij zacht tijdens het roosteren.

Kala namak

De truc om gerechten naar ei te laten ruiken en smaken: kala namak! Dit wordt ook wel zwart zout genoemd en heeft de typische zwavelgeur die op ei lijkt. Kijk hier voor het artikel erover met meer informatie en onderaan alle recepten die ik er tot nu toe mee heb gemaakt. Kala namak is in sommige toko’s en biologische supermarkten zoals Ekoplaza verkrijgbaar en natuurlijk online.

Everything but the bagel seasoning

Afgelopen januari was ik op vakantie in Amerika (als je het leuk vindt, bekijk hier mijn eetdagboek!) en kocht daar een potje van het populaire Everything but the bagel seasoning. Ik begrijp  de hype: dit mengsel met onder andere knoflook en sesamzaadjes smaakt zo heerlijk. Wij strooien het over van alles en nog wat, onder andere dus deze toast. Ik heb het nagemaakt en je kunt het recept ervoor hier vinden.

Video

Ik laat je in onderstaande video zien hoe ik deze toast maak. Liever het uitgeschreven recept? Scroll dan verder, want die staat onderaan deze pagina!

Afdrukken

Avocado toast met scrambled tofu

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1/2 blok tofu
  • 1/2 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1/4 theelepel kala namak
  • snufje zwarte peper
  • plantaardige margarine of olie, om te bakken
  • 1 avocado
  • 4 sneden Rheinlander of ander brood naar keuze
  • Everything but the bagel seasoning, kijk hier voor het recept

Bereidingswijze

  • Laat de tofu goed uitlekken.
  • Verkruimel het in kleine stukjes en meng met de kurkuma, kala namak en zwarte peper.
  • Bak de tofu in wat plantaardige margarine of olie in een koeken- of hapjespan tot het begint te kleuren.
  • Rooster ondertussen het brood en prak de avocado fijn.
  • Verdeel de avocado over het geroosterde brood.
  • Verdeel de scrambled tofu erover en top met de Everything but the bagel seasoning.

Notities

Kijk onderaan deze pagina voor ideetjes om met de overige tofu te maken.

Nog meer lekkere beleg ideetjes?

Tofu saté sandwich

Tofu saté sandwich

In deze regio gaan de scholen maandag weer beginnen. Zit jouw vakantie er dan ook weer op en zoek je een lekker lunch ideetje om mee te nemen naar het werk of school? Probeer dan deze tofu saté sandwich! ...
Lees verder
Wrap met hummus en geroosterde bloemkool

Wrap met hummus en geroosterde bloemkool

Deze wrap is ideaal om mee te nemen naar school of werk, want koud smaakt 'ie ook erg lekker!  ...
Lees verder
Vegan lox bagel a.ka. papaya zalm

Vegan lox bagel a.ka. papaya zalm

Onlangs maakte ik een heerlijke tagliatelle met roomsaus en...zalm op basis van papaya. Het klinkt een beetje vreemd en ook ik bekeek de recepten die ik online vond met opgetrokken wenkbrauwen, maar echt: het is hartstikke lekker. Ook kwam ik een vegan versie tegen van de bekende lox bagels: mocht ...
Lees verder
Wortelwrap met spinazie, rode ui, avocado en zongedroogde tomaat

Wortelwrap met spinazie, rode ui, avocado en zongedroogde tomaat

Sinds een poosje zijn ze in twee varianten te koop en ik ben er dol op: wraps op basis van groenten van No Fairytales. Al eerder maakte ik iets lekkers met de bietenwraps en nu waren we wortelwraps aan de beurt. Ik vulde ze met kort gewokte spinazie en rode ...
Lees verder
Rijstwafel met pindakaas en banaan

Rijstwafel met pindakaas en banaan

Eenvoudig maar oh zo lekker: een rijstwafel belegd met pindakaas, banaan en kaneel. Ik vind zelf de 100% pindakaas het lekkerst, deze bestaat zoals de naam al doet niets anders dan pinda's ...
Lees verder
Rijstwafel met amandelpasta, aardbei en kokos

Rijstwafel met amandelpasta, aardbei en kokos

Rijstwafels saai? Welnee! Je moet ze alleen wel lekker beleggen. Wat dacht je van deze fruitige wafel belegd met amandelpasta (of andere notenpasta), verse aardbei en gedroogde kokos? Superlekker! ...
Lees verder
Toast met avocado en tahin

Toast met avocado en tahin

Een heerlijke getoaste boterham met tahin (sesampasta), avocado en geroosterde kikkererwten. Een geweldige combinatie die kan als lunch of met een kop soep als avondmaaltijd! ...
Lees verder
Broodje boerenkoolburger

Broodje boerenkoolburger

Sofine en Jumbo hebben een heel bijzonder product ontwikkeld: de Boerenkoolburger. Deze 100% plantaardige burger zit boordevol boerenkool, zoete aardappel en tofu. De burger is exclusief verkrijgbaar bij Jumbo en heeft een laag zoutgehalte, bevat  krachtige eiwitten en gezonde vezels. De smaakvolle burger is geheel ontwikkeld volgens de richtlijnen van ...
Lees verder
Genieten met Leerdammer

Genieten met Leerdammer

Dit artikel bevat vegetarische producten. Alle producten die geplaatst zijn na 1 april 2017 zijn 100% vegan.  De dagen worden langer, hier en daar kun je het aan de natuur zien: de lente komt weer in zicht! Ik vind het heerlijk om een wandeling te maken door de stad en ...
Lees verder
Rijstwafel met tahin en frambozen

Rijstwafel met tahin en frambozen

Heerlijk snack ideetje voor bij de thee of koffie: een rijstwafel met tahin (sesampasta) en getopt met frambozen, cacao nibs en kokos. Party in your mouth! ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Eefje

    Ik heb de scrambled tofu gemaakt zonder de speciale seasoning (ik heb provencaalse kruiden gebruikt) en het smaakt echt goed! Bij mij waren de stukjes wel veel kleiner uitgevallen omdat ik het heb verkruimeld met een vork, maar de structuur leek hierdoor echt goed op ei. De smaak is niet helemaal zoals ei, maar het idee komt wel in de buurt 🙂

    22 februari 2021 at 14:41
  • reageer

    Recipe rating