Avocado toast met scrambled tofu

Al vaker maakte ik geroosterd brood met fijn geprakte avocado. Nu topte ik het met scrambled tofu en Everything but the bagel seasoning. Eenvoudig, maar zoveel smaak: een absolute aanrader! Heerlijk als ontbijt of lunch!

Geroosterd desem/roggebrood

Al jaren een favoriet: geroosterd rogge en desembrood! Er zijn vele soorten rogge- en desembroden verkrijgbaar. Ik ga eigenlijk altijd voor de voorverpakte op de broodafdeling in de supermarkt. Betaalbaar en vrij lang houdbaar. Ik kies dan meestal Brabants roggebrood, dat wordt vrij krokant tijdens het roosteren of zoals bij deze combinatie het Rheinlander brood van AH, die blijft vrij zacht tijdens het roosteren.

Kala namak

De truc om gerechten naar ei te laten ruiken en smaken: kala namak! Dit wordt ook wel zwart zout genoemd en heeft de typische zwavelgeur die op ei lijkt. Kijk hier voor het artikel erover met meer informatie en onderaan alle recepten die ik er tot nu toe mee heb gemaakt. Kala namak is in sommige toko’s en biologische supermarkten zoals Ekoplaza verkrijgbaar en natuurlijk online.

Everything but the bagel seasoning

Afgelopen januari was ik op vakantie in Amerika (als je het leuk vindt, bekijk hier mijn eetdagboek!) en kocht daar een potje van het populaire Everything but the bagel seasoning. Ik begrijp  de hype: dit mengsel met onder andere knoflook en sesamzaadjes smaakt zo heerlijk. Wij strooien het over van alles en nog wat, onder andere dus deze toast. Ik heb het nagemaakt en je kunt het recept ervoor hier vinden.

Video

Ik laat je in onderstaande video zien hoe ik deze toast maak. Liever het uitgeschreven recept? Scroll dan verder, want die staat onderaan deze pagina!

Afdrukken

Avocado toast met scrambled tofu

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1/2 blok tofu
  • 1/2 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1/4 theelepel kala namak
  • snufje zwarte peper
  • plantaardige margarine of olie, om te bakken
  • 1 avocado
  • 4 sneden Rheinlander of ander brood naar keuze
  • Everything but the bagel seasoning, kijk hier voor het recept

Bereidingswijze

  • Laat de tofu goed uitlekken.
  • Verkruimel het in kleine stukjes en meng met de kurkuma, kala namak en zwarte peper.
  • Bak de tofu in wat plantaardige margarine of olie in een koeken- of hapjespan tot het begint te kleuren.
  • Rooster ondertussen het brood en prak de avocado fijn.
  • Verdeel de avocado over het geroosterde brood.
  • Verdeel de scrambled tofu erover en top met de Everything but the bagel seasoning.

Notities

Kijk onderaan deze pagina voor ideetjes om met de overige tofu te maken.

Nog meer lekkere beleg ideetjes?

Mijn 4 favoriete hartige soorten broodbeleg

Mijn 4 favoriete hartige soorten broodbeleg

Maar wat eet je dan op brood? Oh, er is zoveel lekkers! Ik laat je in dit artikel 4 van mijn huidige hartige favoriete soorten beleg zien ...
Zoete aardappel naan met curry scramble

Zoete aardappel naan met curry scramble

Met currypasta kun je natuurlijk een lekkere curry maken, maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt? Zo maakte ik deze heerlijke curried scrambled tofu. Het geeft gewone vegan scrambled eggs zoveel meer smaak, absoluut aan te raden en voor herhaling vatbaar! ...
Avocado toast met scrambled tofu

Avocado toast met scrambled tofu

Al vaker maakte ik geroosterd brood met fijn geprakte avocado. Nu topte ik het met scrambled tofu en Everything but the bagel seasoning. Eenvoudig, maar zoveel smaak: een absolute aanrader! Heerlijk als ontbijt of lunch! Geroosterd desem/roggebrood Al jaren een favoriet: geroosterd rogge en desembrood! Er zijn vele soorten rogge- ...
Vegan Fast Food Friday #20: goulash kroketten

Vegan Fast Food Friday #20: goulash kroketten

Deze keer maakte ik voor deze serie vegan fast food Friday plantaardige goulash kroketten! Het is even wat werk en je maakt ze het beste de dag voor je ze wil eten, want de vulling heeft de tijd nodig om op te stijven in de koelkast. Maar zal het waard ...
Maar wat eet je dan op brood?

Maar wat eet je dan op brood?

Regelmatig krijg ik de vraag wat je als veganist op je brood kunt doen behalve pindakaas en hummus. Nou, ontzettend veel! In dit artikel laat ik je een paar lekkere beleg ideetjes zien en wat er zoal aan plantaardig beleg verkrijgbaar is in de supermarkt ...
Broodje avocado met tofu scramble

Broodje avocado met tofu scramble

Een heerlijk broodje met tofu en avocado scramble dat heerlijk is als ontbijt, lunch of met een kop soep als avondmaaltijd ...
Nieuw: Quorn vegan deli broodbeleg + recepten

Nieuw: Quorn vegan deli broodbeleg + recepten

Goed nieuws! Vanaf vandaag is het vegan broodbeleg schap bij Albert Heijn uitgebreid met 2 soorten: Vegan Smokey Ham Free Slices en Vegan Chicken Free Slices. Ik probeerde ze alvast uit en maakte er 2 recepten mee!  ...
Broodje vegan SoChicken sticks met pepermayonaise

Broodje vegan SoChicken sticks met pepermayonaise

Met de crispy SoChicken sticks van SoFine maakte ik dit heerlijke broodje. Lekker met de frisse ijsbergsla en pepermayonaise. Om je vingers bij op te eten!  ...
Tofu saté met cashewsaus

Tofu saté met cashewsaus

Tofu leent zich heel goed om te bereiden als saté in de grillpan. Ik maakte daarbij een pittige saus met cashewnoten. Zo lekker!  ...
Vegan jackfruit tonijnsalade

Vegan jackfruit tonijnsalade

Als ik één ding heb geleerd in het jaar dat ik nu veganistisch leef, is het wel dat voor zo'n beetje ieder gerecht wel een vegan versie te maken is. Tonijn is er zo één. Al eerder maakte ik versies met kikkererwten en watermeloen, nu een variant op basis van ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Eefje

    Ik heb de scrambled tofu gemaakt zonder de speciale seasoning (ik heb provencaalse kruiden gebruikt) en het smaakt echt goed! Bij mij waren de stukjes wel veel kleiner uitgevallen omdat ik het heb verkruimeld met een vork, maar de structuur leek hierdoor echt goed op ei. De smaak is niet helemaal zoals ei, maar het idee komt wel in de buurt 🙂

    22 februari 2021 at 14:41
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star