Avocado toast met scrambled tofu

Al vaker maakte ik geroosterd brood met fijn geprakte avocado. Nu topte ik het met scrambled tofu en Everything but the bagel seasoning. Eenvoudig, maar zoveel smaak: een absolute aanrader! Heerlijk als ontbijt of lunch!

Geroosterd desem/roggebrood

Al jaren een favoriet: geroosterd rogge en desembrood! Er zijn vele soorten rogge- en desembroden verkrijgbaar. Ik ga eigenlijk altijd voor de voorverpakte op de broodafdeling in de supermarkt. Betaalbaar en vrij lang houdbaar. Ik kies dan meestal Brabants roggebrood, dat wordt vrij krokant tijdens het roosteren of zoals bij deze combinatie het Rheinlander brood van AH, die blijft vrij zacht tijdens het roosteren.

Kala namak

De truc om gerechten naar ei te laten ruiken en smaken: kala namak! Dit wordt ook wel zwart zout genoemd en heeft de typische zwavelgeur die op ei lijkt. Kijk hier voor het artikel erover met meer informatie en onderaan alle recepten die ik er tot nu toe mee heb gemaakt. Kala namak is in sommige toko’s en biologische supermarkten zoals Ekoplaza verkrijgbaar en natuurlijk online.

Everything but the bagel seasoning

Afgelopen januari was ik op vakantie in Amerika (als je het leuk vindt, bekijk hier mijn eetdagboek!) en kocht daar een potje van het populaire Everything but the bagel seasoning. Ik begrijp  de hype: dit mengsel met onder andere knoflook en sesamzaadjes smaakt zo heerlijk. Wij strooien het over van alles en nog wat, onder andere dus deze toast. Ik heb het nagemaakt en je kunt het recept ervoor hier vinden.

Video

Ik laat je in onderstaande video zien hoe ik deze toast maak. Liever het uitgeschreven recept? Scroll dan verder, want die staat onderaan deze pagina!

Afdrukken

Avocado toast met scrambled tofu

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1/2 blok tofu
  • 1/2 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1/4 theelepel kala namak
  • snufje zwarte peper
  • plantaardige margarine of olie, om te bakken
  • 1 avocado
  • 4 sneden Rheinlander of ander brood naar keuze
  • Everything but the bagel seasoning, kijk hier voor het recept

Bereidingswijze

  • Laat de tofu goed uitlekken.
  • Verkruimel het in kleine stukjes en meng met de kurkuma, kala namak en zwarte peper.
  • Bak de tofu in wat plantaardige margarine of olie in een koeken- of hapjespan tot het begint te kleuren.
  • Rooster ondertussen het brood en prak de avocado fijn.
  • Verdeel de avocado over het geroosterde brood.
  • Verdeel de scrambled tofu erover en top met de Everything but the bagel seasoning.

Notities

Kijk onderaan deze pagina voor ideetjes om met de overige tofu te maken.

Nog meer lekkere beleg ideetjes?

Broodje vegan SoChicken sticks met pepermayonaise

Broodje vegan SoChicken sticks met pepermayonaise

Met de crispy SoChicken sticks van SoFine maakte ik dit heerlijke broodje. Lekker met de frisse ijsbergsla en pepermayonaise. Om je vingers bij op te eten!  ...
Lees verder
Tofu saté met cashewsaus

Tofu saté met cashewsaus

Tofu leent zich heel goed om te bereiden als saté in de grillpan. Ik maakte daarbij een pittige saus met cashewnoten. Zo lekker!  ...
Lees verder
Vegan jackfruit tonijnsalade

Vegan jackfruit tonijnsalade

Als ik één ding heb geleerd in het jaar dat ik nu veganistisch leef, is het wel dat voor zo'n beetje ieder gerecht wel een vegan versie te maken is. Tonijn is er zo één. Al eerder maakte ik versies met kikkererwten en watermeloen, nu een variant op basis van ...
Lees verder
Platbrood met avocado en tahin

Platbrood met avocado en tahin

Dit recept vond ik onlangs op de website van Albert Heijn. Ideaal voor wanneer je weinig tijd (of zin) hebt om te koken, maar toch iets lekkers op tafel wil zetten. Kom soep erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Of snij dit platbrood in stukjes voor bij de borrel! ...
Lees verder
Pulled carrot

Pulled carrot

Pulled gerechtjes zijn hot: zo komen er steeds meer varianten op het originele pulled pork. Ik maakte al eerder pulled jackfruit en pulled oesterzwammen en nu heb ik toch weer zoiets waanzinnig lekkers ontdekt: pulled carrot, oftewel wortel. Woah, dit is serieus genieten én supersimpel om te maken. Kijk maar!  ...
Lees verder
Vegaburger

Vegaburger

Woah, dit was smullen! Serieus één van de lekkerste vega burgers die ik tot nu toe heb gegeten. Heel lekker met een plakje vegan kaas dat er een beetje op smelt.  ...
Lees verder
Turks brood met scrambled tofu

Turks brood met scrambled tofu

Wat een zalig broodje: Turks brood gevuld met scrambled tofu, hummus en allerlei groente! In dit artikel laat ik je zien hoe je een versie kunt maken van scrambled tofu die wat mij betreft het dichtste bij de versie met eieren komt.  ...
Lees verder
Vegan kokosbrood (slechts 3 ingrediënten!)

Vegan kokosbrood (slechts 3 ingrediënten!)

Kokosbrood, dat was lang geleden! Nou ja, een poosje terug kocht ik een pakje plantaardig kokosbrood bij de biosuper. Want vrijwel al het kokosbrood dat je in de gemiddelde supermarkt kunt kopen bevat gelatine en/of honing: niet vegan dus! Het plantaardige kokosbrood stelde me teleur, ik liet 'm hier zien ...
Lees verder
Geroosterd roggebrood met hummus en avocado

Geroosterd roggebrood met hummus en avocado

Wat een ontdekking: geroosterd roggebrood! Ik vind het op die manier veel lekkerder dan gewoon zo uit het pakje. Ik heb zowel zwaar roggebrood (vaak de goedkoopste) als de wat duurdere en lichtere roggebrood getoast en vond 't beiden heel geslaagd.  ...
Lees verder
Vegan zalm op basis van wortel

Vegan zalm op basis van wortel

Het stond al tijden op mijn te-proberen-lijstje: wortel omtoveren op iets dat heel erg op zalm lijkt. Ik stopte met het eten van vis op mijn 14e (en vlees op mijn 10e) dus het is even geleden, maar ik weet nog wel hoe zalm smaakte. Ik probeerde drie versies die ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Eefje

    Ik heb de scrambled tofu gemaakt zonder de speciale seasoning (ik heb provencaalse kruiden gebruikt) en het smaakt echt goed! Bij mij waren de stukjes wel veel kleiner uitgevallen omdat ik het heb verkruimeld met een vork, maar de structuur leek hierdoor echt goed op ei. De smaak is niet helemaal zoals ei, maar het idee komt wel in de buurt 🙂

    22 februari 2021 at 14:41
  • reageer

    Recipe rating