Al vaker maakte ik geroosterd brood met fijn geprakte avocado. Nu topte ik het met scrambled tofu en Everything but the bagel seasoning. Eenvoudig, maar zoveel smaak: een absolute aanrader! Heerlijk als ontbijt of lunch!
Geroosterd desem/roggebrood
Al jaren een favoriet: geroosterd rogge en desembrood! Er zijn vele soorten rogge- en desembroden verkrijgbaar. Ik ga eigenlijk altijd voor de voorverpakte op de broodafdeling in de supermarkt. Betaalbaar en vrij lang houdbaar. Ik kies dan meestal Brabants roggebrood, dat wordt vrij krokant tijdens het roosteren of zoals bij deze combinatie het Rheinlander brood van AH, die blijft vrij zacht tijdens het roosteren.
Kala namak
De truc om gerechten naar ei te laten ruiken en smaken: kala namak! Dit wordt ook wel zwart zout genoemd en heeft de typische zwavelgeur die op ei lijkt. Kijk hier voor het artikel erover met meer informatie en onderaan alle recepten die ik er tot nu toe mee heb gemaakt. Kala namak is in sommige toko’s en biologische supermarkten zoals Ekoplaza verkrijgbaar en natuurlijk online.
Everything but the bagel seasoning
Afgelopen januari was ik op vakantie in Amerika (als je het leuk vindt, bekijk hier mijn eetdagboek!) en kocht daar een potje van het populaire Everything but the bagel seasoning. Ik begrijp de hype: dit mengsel met onder andere knoflook en sesamzaadjes smaakt zo heerlijk. Wij strooien het over van alles en nog wat, onder andere dus deze toast. Ik heb het nagemaakt en je kunt het recept ervoor hier vinden.
Video
Ik laat je in onderstaande video zien hoe ik deze toast maak. Liever het uitgeschreven recept? Scroll dan verder, want die staat onderaan deze pagina!
Avocado toast met scrambled tofu
- Genoeg voor: 4 stuks 1x
Ingrediënten
- 1/2 blok tofu
- 1/2 theelepel kurkuma (geelwortel)
- 1/4 theelepel kala namak
- snufje zwarte peper
- plantaardige margarine of olie, om te bakken
- 1 avocado
- 4 sneden Rheinlander of ander brood naar keuze
- Everything but the bagel seasoning, kijk hier voor het recept
Bereidingswijze
- Laat de tofu goed uitlekken.
- Verkruimel het in kleine stukjes en meng met de kurkuma, kala namak en zwarte peper.
- Bak de tofu in wat plantaardige margarine of olie in een koeken- of hapjespan tot het begint te kleuren.
- Rooster ondertussen het brood en prak de avocado fijn.
- Verdeel de avocado over het geroosterde brood.
- Verdeel de scrambled tofu erover en top met de Everything but the bagel seasoning.
Notities
Kijk onderaan deze pagina voor ideetjes om met de overige tofu te maken.
Nog meer lekkere beleg ideetjes?
1 reactie
Ik heb de scrambled tofu gemaakt zonder de speciale seasoning (ik heb provencaalse kruiden gebruikt) en het smaakt echt goed! Bij mij waren de stukjes wel veel kleiner uitgevallen omdat ik het heb verkruimeld met een vork, maar de structuur leek hierdoor echt goed op ei. De smaak is niet helemaal zoals ei, maar het idee komt wel in de buurt 🙂
22 februari 2021 at 14:41