Avocado toast met scrambled tofu

Al vaker maakte ik geroosterd brood met fijn geprakte avocado. Nu topte ik het met scrambled tofu en Everything but the bagel seasoning. Eenvoudig, maar zoveel smaak: een absolute aanrader! Heerlijk als ontbijt of lunch!

Geroosterd desem/roggebrood

Al jaren een favoriet: geroosterd rogge en desembrood! Er zijn vele soorten rogge- en desembroden verkrijgbaar. Ik ga eigenlijk altijd voor de voorverpakte op de broodafdeling in de supermarkt. Betaalbaar en vrij lang houdbaar. Ik kies dan meestal Brabants roggebrood, dat wordt vrij krokant tijdens het roosteren of zoals bij deze combinatie het Rheinlander brood van AH, die blijft vrij zacht tijdens het roosteren.

Kala namak

De truc om gerechten naar ei te laten ruiken en smaken: kala namak! Dit wordt ook wel zwart zout genoemd en heeft de typische zwavelgeur die op ei lijkt. Kijk hier voor het artikel erover met meer informatie en onderaan alle recepten die ik er tot nu toe mee heb gemaakt. Kala namak is in sommige toko’s en biologische supermarkten zoals Ekoplaza verkrijgbaar en natuurlijk online.

Everything but the bagel seasoning

Afgelopen januari was ik op vakantie in Amerika (als je het leuk vindt, bekijk hier mijn eetdagboek!) en kocht daar een potje van het populaire Everything but the bagel seasoning. Ik begrijp  de hype: dit mengsel met onder andere knoflook en sesamzaadjes smaakt zo heerlijk. Wij strooien het over van alles en nog wat, onder andere dus deze toast. Ik heb het nagemaakt en je kunt het recept ervoor hier vinden.

Video

Ik laat je in onderstaande video zien hoe ik deze toast maak. Liever het uitgeschreven recept? Scroll dan verder, want die staat onderaan deze pagina!

Afdrukken

Avocado toast met scrambled tofu

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks 1x
Scale

Ingrediënten

  • 1/2 blok tofu
  • 1/2 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1/4 theelepel kala namak
  • snufje zwarte peper
  • plantaardige margarine of olie, om te bakken
  • 1 avocado
  • 4 sneden Rheinlander of ander brood naar keuze
  • Everything but the bagel seasoning, kijk hier voor het recept

Bereidingswijze

  • Laat de tofu goed uitlekken.
  • Verkruimel het in kleine stukjes en meng met de kurkuma, kala namak en zwarte peper.
  • Bak de tofu in wat plantaardige margarine of olie in een koeken- of hapjespan tot het begint te kleuren.
  • Rooster ondertussen het brood en prak de avocado fijn.
  • Verdeel de avocado over het geroosterde brood.
  • Verdeel de scrambled tofu erover en top met de Everything but the bagel seasoning.

Notities

Kijk onderaan deze pagina voor ideetjes om met de overige tofu te maken.

Nog meer lekkere beleg ideetjes?

Pulled carrot

Pulled carrot

Pulled gerechtjes zijn hot: zo komen er steeds meer varianten op het originele pulled pork. Ik maakte al eerder pulled jackfruit en pulled oesterzwammen en nu heb ik toch weer zoiets waanzinnig lekkers ontdekt: pulled carrot, oftewel wortel. Woah, dit is serieus genieten én supersimpel om te maken. Kijk maar!  ...
Lees verder
Vegaburger

Vegaburger

Woah, dit was smullen! Serieus één van de lekkerste vega burgers die ik tot nu toe heb gegeten. Heel lekker met een plakje vegan kaas dat er een beetje op smelt.  ...
Lees verder
Turks brood met scrambled tofu

Turks brood met scrambled tofu

Wat een zalig broodje: Turks brood gevuld met scrambled tofu, hummus en allerlei groente! In dit artikel laat ik je zien hoe je een versie kunt maken van scrambled tofu die wat mij betreft het dichtste bij de versie met eieren komt.  ...
Lees verder
Vegan kokosbrood (slechts 3 ingrediënten!)

Vegan kokosbrood (slechts 3 ingrediënten!)

Kokosbrood, dat was lang geleden! Nou ja, een poosje terug kocht ik een pakje plantaardig kokosbrood bij de biosuper. Want vrijwel al het kokosbrood dat je in de gemiddelde supermarkt kunt kopen bevat gelatine en/of honing: niet vegan dus! Het plantaardige kokosbrood stelde me teleur, ik liet 'm hier zien ...
Lees verder
Geroosterd roggebrood met hummus en avocado

Geroosterd roggebrood met hummus en avocado

Wat een ontdekking: geroosterd roggebrood! Ik vind het op die manier veel lekkerder dan gewoon zo uit het pakje. Ik heb zowel zwaar roggebrood (vaak de goedkoopste) als de wat duurdere en lichtere roggebrood getoast en vond 't beiden heel geslaagd.  ...
Lees verder
Vegan zalm op basis van wortel

Vegan zalm op basis van wortel

Het stond al tijden op mijn te-proberen-lijstje: wortel omtoveren op iets dat heel erg op zalm lijkt. Ik stopte met het eten van vis op mijn 14e (en vlees op mijn 10e) dus het is even geleden, maar ik weet nog wel hoe zalm smaakte. Ik probeerde drie versies die ...
Lees verder
Tofu saté sandwich

Tofu saté sandwich

In deze regio gaan de scholen maandag weer beginnen. Zit jouw vakantie er dan ook weer op en zoek je een lekker lunch ideetje om mee te nemen naar het werk of school? Probeer dan deze tofu saté sandwich! ...
Lees verder
Wrap met hummus en geroosterde bloemkool

Wrap met hummus en geroosterde bloemkool

Deze wrap is ideaal om mee te nemen naar school of werk, want koud smaakt 'ie ook erg lekker!  ...
Lees verder
Vegan lox bagel a.ka. papaya zalm

Vegan lox bagel a.ka. papaya zalm

Onlangs maakte ik een heerlijke tagliatelle met roomsaus en...zalm op basis van papaya. Het klinkt een beetje vreemd en ook ik bekeek de recepten die ik online vond met opgetrokken wenkbrauwen, maar echt: het is hartstikke lekker. Ook kwam ik een vegan versie tegen van de bekende lox bagels: mocht ...
Lees verder
Wortelwrap met spinazie, rode ui, avocado en zongedroogde tomaat

Wortelwrap met spinazie, rode ui, avocado en zongedroogde tomaat

Sinds een poosje zijn ze in twee varianten te koop en ik ben er dol op: wraps op basis van groenten van No Fairytales. Al eerder maakte ik iets lekkers met de bietenwraps en nu waren we wortelwraps aan de beurt. Ik vulde ze met kort gewokte spinazie en rode ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer