Lasagne met spinazie en vegan ricotta

Veganistische plantaardige lasagne met spinazie en vegan ricotta

Een klassieker, maar dan helemaal vegan: lasagne met spinazie en ricotta. En eroverheen een dikke laag plantaardige geraspte mozzarella. Hartstikke makkelijk om te maken en de oven doet het meeste werk!

Plantaardige veganistische lactosevrije Vegotta van Ferretti ricotta kaas vegetarisch vega

Plantbased plantaardige lasagne week zonder vlees

Afdrukken

Lasagne met spinazie en vegan ricotta

Veganistische plantaardige lasagne met spinazie en vegan ricotta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Benodigdheden

  • ovenschaal van ongeveer 32 x 23 cm.
  • steelpan
  • garde
  • wok
  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 - 6 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 50 gram plantaardige boter en een klontje extra
  • 50 gram bloem
  • 800 ml. plantaardige ongezoete melk
  • 600 gram verse spinazie
  • 225 gram vegan ricotta, bijvoorbeeld Ferretti Vegotta deze is verkrijgbaar bij Albert Heijn
  • 150 gram lasagnebladen, let op dat er geen ei in zit
  • 150 gram plantaardige geraspte mozzarella

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Maak de bechamel: smelt de 50 gram plantaardige boter in een steelpan. Zeef de bloem erboven en roer door.
  • Laat een minuutje zachtjes koken terwijl je het met een garde roert en voeg beetje bij beetje de plantaardige melk toe tot het een gladde saus wordt. Zet apart.
  • Smelt een klontje plantaardige boter in een wok en voeg beetje bij beetje de spinazie toe tot alles is geslonken.
  • Laat de spinazie afkoelen en knijp er dan zoveel mogelijk vocht uit.
  • Snij de spinazie fijn en meng met de vegan ricotta.
  • Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laag lasagnebladen.
  • Verdeel er een laagje bechamel overheen.
  • Verdeel er dan een laagje van het spinazie-vegan ricotta mengsel over.
  • Dek af met lasagnebladen en herhaal met een laag bechamel en spinazie-vegan ricotta.
  • Bedek de lasagne met de geraspte vegan mozzarella.
  • Bak 30 – 40 minuten in de oven.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star