225 gram vegan ricotta, bijvoorbeeld Ferretti Vegotta deze is verkrijgbaar bij Albert Heijn
150 gram lasagnebladen, let op dat er geen ei in zit
150 gram plantaardige geraspte mozzarella
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Maak de bechamel: smelt de 50 gram plantaardige boter in een steelpan. Zeef de bloem erboven en roer door.
Laat een minuutje zachtjes koken terwijl je het met een garde roert en voeg beetje bij beetje de plantaardige melk toe tot het een gladde saus wordt. Zet apart.
Smelt een klontje plantaardige boter in een wok en voeg beetje bij beetje de spinazie toe tot alles is geslonken.
Laat de spinazie afkoelen en knijp er dan zoveel mogelijk vocht uit.
Snij de spinazie fijn en meng met de vegan ricotta.
Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laag lasagnebladen.
Verdeel er een laagje bechamel overheen.
Verdeel er dan een laagje van het spinazie-vegan ricotta mengsel over.
Dek af met lasagnebladen en herhaal met een laag bechamel en spinazie-vegan ricotta.
Bedek de lasagne met de geraspte vegan mozzarella.