Afdrukken

Lasagne met spinazie en vegan ricotta

Veganistische plantaardige lasagne met spinazie en vegan ricotta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Benodigdheden

Ingrediƫnten

Scale
  • 50 gram plantaardige boter en een klontje extra
  • 50 gram bloem
  • 800 ml. plantaardige ongezoete melk
  • 600 gram verse spinazie
  • 225 gram vegan ricotta, bijvoorbeeld Ferretti Vegotta deze is verkrijgbaar bij Albert Heijn
  • 150 gram lasagnebladen, let op dat er geen ei in zit
  • 150 gram plantaardige geraspte mozzarella

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Maak de bechamel: smelt de 50 gram plantaardige boter in een steelpan. Zeef de bloem erboven en roer door.
  • Laat een minuutje zachtjes koken terwijl je het met een garde roert en voeg beetje bij beetje de plantaardige melk toe tot het een gladde saus wordt. Zet apart.
  • Smelt een klontje plantaardige boter in een wok en voeg beetje bij beetje de spinazie toe tot alles is geslonken.
  • Laat de spinazie afkoelen en knijp er dan zoveel mogelijk vocht uit.
  • Snij de spinazie fijn en meng met de vegan ricotta.
  • Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laag lasagnebladen.
  • Verdeel er een laagje bechamel overheen.
  • Verdeel er dan een laagje van het spinazie-vegan ricotta mengsel over.
  • Dek af met lasagnebladen en herhaal met een laag bechamel en spinazie-vegan ricotta.
  • Bedek de lasagne met de geraspte vegan mozzarella.
  • Bak 30 – 40 minuten in de oven.