Recepten

Veganistische plantaardige lasagne met spinazie en vegan ricotta

Lasagne met spinazie en vegan ricotta

Een klassieker, maar dan helemaal vegan: lasagne met spinazie en ricotta. En eroverheen een dikke laag plantaardige geraspte mozzarella. Hartstikke makkelijk om te maken en de oven doet het meeste werk! ...
Lees verder
Vegan brownies

Vegan brownies

Deze heerlijke brownies hebben een verrassend ingrediënt, namelijk zwarte bonen. Daar proef je niets van terug: deze brownies zijn lekker zoet en hebben een rijke chocolade smaak. Leuk om te geven met Valentijnsdag! ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #25: mayonaise tosti

TikTok ontdekkingen #25: mayonaise tosti

In deze serie probeer ik food hacks uit die ik op TikTok tegenkom. Deze keer was dat een manier om een tosti extra krokant te krijgen, namelijk door de buitenkant niet in te smeren met boter maar met mayonaise! ...
Lees verder
Wereld Peulvruchten Dag: tostada's met zwarte bonen gehakt

Wereld Peulvruchten Dag: tostada’s met zwarte bonen gehakt

Op 10 februari is het Wereld Peulvruchten Dag! Een goed moment om een lekker gerecht te maken met één van mijn favoriete peulvruchten: zwarte bonen. Ik maakte er een plantaardige versie van gehakt mee, het resultaat is heerlijk! ...
Lees verder
Vegan pesto

Vegan pesto

Traditionele pesto wordt gemaakt met kaas. Meestal pecorino of Parmezaanse kaas. Dat is natuurlijk niet vegan, dus maakte ik een versie die dat wel is. En die is zo lekker! Edelgistvlokken zorgen voor een kazige smaak.  ...
Lees verder
Vegan kipstukjes met broccoli en rijst

Vegan kipstukjes met broccoli en rijst

Dit lekkere gerecht staat binnen een half uur op tafel en je kunt volop variëren met verschillende groenten. Zo koos ik voor broccoli, kastanjechampignons en maiskolfjes, maar groenten als peultjes, wortel en paprika zouden hier ook goed bij passen! ...
Lees verder
TikTok ontdekkingen #24: Green Goddess dip salad

TikTok ontdekkingen #24: Green Goddess dip salad

Deze Green Goddess dip zag ik de laatste tijd veel voorbij komen op TikTok. De populariteit maakte me nieuwsgierig. En nu ik het heb gemaakt snap ik de hype: wat is dit verrassend lekker! Het is even wat werk om alles fijn te snijden, maar dan heb je ook wat ...
Lees verder
Internationale spaghettidag: 5 x vegan spaghetti

Internationale spaghettidag: 5 x vegan spaghetti

Het is vandaag internationale dag van de spaghetti! En dat vind ik een mooie aanleiding om 5 lekkere recepten met spaghetti in de spotlights te zetten ...
Lees verder
Vegan chocolade hazelnootmousse

Vegan chocolade hazelnootmousse

Deze vegan chocolade hazelnootmousse maak je met maar een paar ingrediënten. En lekker dat het is! Je kunt het serveren in glaasjes of als taartje met een zelfgemaakte bodem of kant en klare suikerschelp ...
Lees verder
Appel- en banaanbeignets

Appel- en banaanbeignets

Nog maar een paar dagen, dan begint het nieuwe jaar! Nog net tijd om iets lekkers te bakken. Naast appelflappen en appelbeignets uit de oven, heb ik nu een versie gemaakt met beslag die is gefrituurd. Heerlijk! En als extra probeerde ik ook een versie met banaan. Aanrader! ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Share: