Recepten

Boerenkoolsalade met spruitjes en amandel

Boerenkoolsalade met spruitjes en amandel

Boerenkool ken je natuurlijk van de winterse stamppot, maar wist je dat je het ook prima rauw kunt eten? Deze vezelrijke groente bevat veel goede voedingsstoffen en heeft een hoog gehalte aan ijzer en calcium ...
Vegan speklapjes

Vegan speklapjes

"Waarom moet het er zo uit zien als vlees?" Het is naast "wat eet je dan wel?" één van de meest gestelde vragen die ik krijg over mijn vegan lifestyle. Het antwoord lees je in dit artikel én mijn recept voor heerlijke vegan speklapjes. Superlekker voor bij een stamppot! ...
Apple crumble

Apple crumble

Dit kan wat mij betreft het hele jaar door, maar vooral lekker in deze herfst periode: apple crumble! Zachte zoete stukjes kruidige appel getopt met een krokant laagje. Lekker als ontbijt of dessert en zowel warm als koud lekker en een aantal dagen in de koelkast houdbaar! ...
Speculoos Kaiserschmarrn

Speculoos Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn is een zoet Oostenrijks gerecht dat bestaat uit in stukjes gesneden en gebakken luchtige pannenkoek. Het wordt vaak geserveerd met appelmoes of compote. Deze keer koos ik voor een versie met een heerlijk zoete twist, namelijk speculoos! ...
Vegan Bulgogi

Vegan Bulgogi

Bulgogi is een Koreaans gerecht met rundvlees. Letterlijk betekent bulgogi vuurvlees. Ik heb een heerlijke vegan versie gemaakt met één van mijn favoriete vleesvervangers! ...
Groentekoekjes met courgette, wortel en mais

Groentekoekjes met courgette, wortel en mais

Deze groentekoekjes met courgette, wortel en maïs zijn heerlijk als tussendoortje of zoals ik probeerde als extraatje op een burger. En eenvoudig om te maken! ...
Appel croissants met pumpkin spice

Appel croissants met pumpkin spice

Het is 1 september en meteorologisch herfst. Yes! Goed genoeg voor mij, hoewel de 'officiële' herfst pas op 21 september begint. Hoe dan ook, heerlijk. Ik dook de keuken in en maakte iets op en top herfst-achtig: croissants gevuld met appel, rozijnen, pumpkin spice en getopt met amandel en kaneelsuiker ...
Wat eet je dan wel 10 jaar - 10 vegan feestelijke snacks

Wat eet je dan wel 10 jaar – 10 vegan feestelijke snacks

Deze maand is het dubbel feest: op 21 augustus bestond Wat eet je dan wel 10 jaar en vandaag op 30 augustus ben ik jarig! Dit leek me een mooi moment om stil te staan bij vegan feestelijke hapjes. In dit artikel deel ik 10 lekkere snacks die je kunt ...
Zoete aardappel uit de oven met pinda dip

Zoete aardappel uit de oven met pinda dip

Dit maakte ik van de week als lunch en is absoluut voor herhaling vatbaar: gekruide partjes zoete aardappel uit de oven met spicy pinda dip! Heel smaakvol en makkelijk om te maken. Ook lekker als bijgerecht of borrelhapje! ...
TikTok ontdekkingen #38: hwachae

TikTok ontdekkingen #38: hwachae

Momenteel gaat het Koreaanse dessert hwachae viraal. Het zag er zo goed uit, dat wilde ik proberen! In dit artikel lees je er alles over en hoe ik dit dessert heb nagemaakt. Absoluut voor herhaling vatbaar! ...
Print Friendly, PDF & Email
Share: