Deze spaghetti met pittige crispy chili olie en knoflook, zoete cherrytomaatjes en plantaardige botersaus staat binnen een kwartier op tafel. Makkelijk om te maken en heel lekker!
Crispy chili olie
Van crispy chili oil staat standaard een pot van in mijn koelkast en ik doe het over van alles. Je kunt het kopen in de Aziatische supermarkt en het is in de koelkast lang houdbaar!
Groenten
Wil je wat extra groenten door dit gerecht? Ik koos zelf voor cherrytomaatjes, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan:
- kleine roosjes broccoli
- dunne reepjes courgette
- dunne reepjes paprika
Spaghetti met crispy chili olie en knoflook saus
- Genoeg voor: 2 personen 1x
Ingrediënten
Scale
- 200 gram spaghetti
- 25 gram plantaardige roomboter
- 4 teentjes knoflook
- 2 eetlepels crispy chili olie, en eventueel extra om te garneren
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 flinke theelepels agave siroop, of vloeibaar zoetmiddel naar keuze
- 10 cherrytomaatjes
- vegan Parmezaanse kaas, zoals deze
- 1 bosui
Bereidingswijze
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Smelt de plantaardige boter in een hapjespan.
- Hak of pers de knoflook fijn en bak deze een minuutje in de gesmolten boter in de pan.
- Snij de cherrytomaatjes in kwarten en bak deze een minuutje mee.
- Meng de crispy chili olie, sojasaus en agavesiroop en voeg dit toe in de pan.
- Voeg de gekookte spaghetti toe en meng met de saus.
- Serveer met vegan Parmezaanse kaas en in ringetjes gesneden bosui en als je wat extra pittigheid kunt waarderen nog wat extra crispy chili olie erover.
geen reacties