Chocolade appelringen

Met deze chocolade appelringen heb je een lekkere snack die verantwoord én hartstikke lekker is. Je kunt naar smaak variëren met de toppings, ik heb gekozen voor pinda’s, cacao nibs en een caramel van tahin en maple syrup.

Tahin maple syrup caramel

Wanneer je tahin (sesampasta) mengt met maple syrup krijg je een heerlijk zoet mengsel dat op caramel lijkt. Perfect bij appel!

Afdrukken

Chocolade appelringen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: ongeveer 10 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 2 appels
  • 100 gram pure chocolade
  • 4 eetlepels ongezouten pinda’s, grof gehakt
  • 1 eetlepel cacao nibs
  • 1 eetlepel tahin
  • 2 theelepels maple syrup

Bereidingswijze

  • Was de appels en snij ze in gelijke plakken en verwijder de kern met het klokhuis.
  • Smelt de chocolade en doop de appelringen erin.
  • Leg de appelringen op een bord of bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Meng tahin met maple syrup.
  • Bestrooi de helft van de appelringen met grofgehakte pinda’s en cacaonibs en de andere helft met de caramel en grofgehakte pinda’s.
  • Zet een kwartiertje in de vriezer.
  • Bewaar in een goed afgesloten vershouddoos in de koelkast of vriezer.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star