Geroosterde spitskool met tahin dressing

Deze geroosterde spitskool met tahin dressing is een heerlijk bijgerecht. Makkelijk om te maken en de oven doet het meeste werk!

Spitskool

Spitskool is familie van de witte kool en dankt de naam aan de spitse vorm. De spitskool heeft een zachtere smaak dan witte kool en is het hele jaar verkrijgbaar. Ik ben dol op spitskool en eet het regelmatig. Je kunt er allerlei kanten mee op. Zo kun je het bijvoorbeeld roerbakken, in een ovenschotel verwerken of rauw in een salade eten.

Spitskool bewaar je het beste in de koelkast, dan blijft het langer houdbaar. Invriezen is mogelijk, maar dan moet je het wel eerst blancheren (kort koken) en goed afdekken voor het het in de vriezer legt.

Tahin

Voor de dressing koos ik als basis tahin. Dit is sesampasta en kun je kopen in de (Turkse) supermarkt. Kies voor de vloeibare variant voor dit recept!

Afdrukken

Geroosterde spitskool met tahin dressing

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 spitskool
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 4 eetlepels vloeibare tahin (sesampasta)
  • 3 eetlepels water
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels fijngesneden peterselie (vers of gedroogd) en extra om te garneren
  • snuf zout
  • sesamzaadjes om te garneren

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de olijfolie, komijn, paprika, knoflook en zout.
  • Was de spitskool en halveer in de lengte van boven naar beneden. Draai de spitskool een kwartslag en herhaal, zodat je 4 gelijke kwarten hebt.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de 4 kwarten spitskool er op.
  • Verdeel het olijfolie mengsel over de spitskool met behulp van een bakkwastje.
  • Bak de spitskool in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  • Dek af met aluminiumfolie om verbranden van de bovenste blaadjes te voorkomen en bak nog eens 15 minuten.
  • Maak de dressing door olijfolie te mengen met tahin, water, citroensap, peterselie en zout.
  • Serveer de geroosterde spitskool met de tahin dressing en garneer met fijngehakte peterselie en sesamzaadjes.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star