Afdrukken

Geroosterde spitskool met tahin dressing

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 1 spitskool
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 4 eetlepels vloeibare tahin (sesampasta)
  • 3 eetlepels water
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels fijngesneden peterselie (vers of gedroogd) en extra om te garneren
  • snuf zout
  • sesamzaadjes om te garneren

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de olijfolie, komijn, paprika, knoflook en zout.
  • Was de spitskool en halveer in de lengte van boven naar beneden. Draai de spitskool een kwartslag en herhaal, zodat je 4 gelijke kwarten hebt.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de 4 kwarten spitskool er op.
  • Verdeel het olijfolie mengsel over de spitskool met behulp van een bakkwastje.
  • Bak de spitskool in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  • Dek af met aluminiumfolie om verbranden van de bovenste blaadjes te voorkomen en bak nog eens 15 minuten.
  • Maak de dressing door olijfolie te mengen met tahin, water, citroensap, peterselie en zout.
  • Serveer de geroosterde spitskool met de tahin dressing en garneer met fijngehakte peterselie en sesamzaadjes.