Deze heerlijke bonenschotel met Mexicaanse rijst en bonen staat in een half uurtje op tafel. En maak vooral veel van de rijst, want die is nog dagen houdbaar in de koelkast!
Bonenschotel met groenten en Mexicaanse rijst
Deze schotel stelde ik samen met Mexicaanse rijst (zie recept hieronder), Mexicanez van HAK in de variant wraps (verkrijgbaar in de supermarkt in het Mexicaanse schap), in reepjes gesneden romaine sla, snelle guacamole, vegan geraspte kaas en vers limoensap.
AfdrukkenBonenschotel met groenten en Mexicaanse rijst
- Genoeg voor: 4 - 6 personen 1x
Ingrediënten
Scale
- 2 eetlepels olijfolie om te bakken
- 1 kleine ui
- 300 gram basmati rijst (of rijst naar keuze)
- 3 teentjes knoflook
- 600 ml. groentebouillon
- 350 gram tomatensaus
- specerijen naar smaak, zoals chilipoeder
- Mexicanez van HAK, in de variant wraps
- 200 gram Romaine sla, in dunne reepjes gesneden
- 2 avocado’s
- 1 kleine rode ui
- scheut limoensap
- ½ zakje vegan geraspte kaas
Bereidingswijze
- Snipper de ui en bak in de olijfolie in een hapjespan of wok voor ongeveer 3 minuten tot de ui zacht begint te worden.
- Doe de rijst erbij en blijf continu roeren met een spatel tot de rijst begint te kleuren. Dit duurt een minuut of 5.
- Hak of pers de knoflook fijn en voeg deze toe aan de rijst en bak een minuutje mee.
- Schenk de groentebouillon en tomatensaus bij de rijst.
- Roer alles goed door, zet het vuur lager en laat zo’n 15 minuten op laag vuur koken tot alle saus is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig door.
- Prak de avocado’s fijn en snipper de rode ui.
- Meng de fijngeprakte avocado met rode ui en limoensap.
- Leeg de inhoud van de zak Mexicanez van HAK in een pan. Al roerende zachtjes opwarmen, niet laten koken. Of bereid in de magnetron: leeg de zak in een kom, dek deze af en plaats in de magnetron. Verwarm 2-3 minuten op 750W, de tijd kan variëren per magnetron.
- Verdeel de Mexicaanse rijst en Mexicanez van HAK over de borden samen met de fijngesneden Romaine sla, fijngeprakte avocado en vegan geraspte kaas. Besprenkel naar smaak met wat extra limoensap en serveer.
1 reactie
Het was echt heerlijk! Nu twee keer gemaakt. Heb je het zakje Mexicanez gebruikt of een andere? Het ziet er zo donker uit bij jou op de foto.
14 maart 2024 at 16:38