Afdrukken

Bonenschotel met groenten en Mexicaanse rijst

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Ingrediënten

Scale
  • 2 eetlepels olie, om te bakken
  • 1 kleine ui
  • 300 gram basmati rijst (of rijst naar keuze)
  • 3 teentjes knoflook
  • 600 ml. groentebouillon
  • 350 gram tomatensaus
  • specerijen naar smaak, zoals chilipoeder
  • Mexicanez van HAK, in de variant wraps
  • 200 gram Romaine sla, in dunne reepjes gesneden
  • 2 avocado’s
  • 1 kleine rode ui
  • scheut limoensap
  • ½ zakje vegan geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en bak in de olie in een hapjespan of wok voor ongeveer 3 minuten tot de ui zacht begint te worden.
  • Doe de rijst erbij en blijf continu roeren met een spatel tot de rijst begint te kleuren. Dit duurt een minuut of 5.
  • Hak of pers de knoflook fijn en voeg deze toe aan de rijst en bak een minuutje mee.
  • Schenk de groentebouillon en tomatensaus bij de rijst.
  • Roer alles goed door, zet het vuur lager en laat zo’n 15 minuten op laag vuur koken tot alle saus is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig door.
  • Prak de avocado’s fijn en snipper de rode ui.
  • Meng de fijngeprakte avocado met rode ui en limoensap.
  • Leeg de inhoud van de zak Mexicanez van HAK in een pan. Al roerende zachtjes opwarmen, niet laten koken. Of bereid in de magnetron: leeg de zak in een kom, dek deze af en plaats in de magnetron. Verwarm 2-3 minuten op 750W, de tijd kan variëren per magnetron.
  • Verdeel de Mexicaanse rijst en Mexicanez van HAK over de borden samen met de fijngesneden Romaine sla, fijngeprakte avocado en vegan geraspte kaas. Besprenkel naar smaak met wat extra limoensap en serveer.