Noodlesoep-de-luxe met vegan gehakt en crispy chili oil

Noodlesoep-de-luxe met vegan gehakt en crispy chili oil

Zo noem ik ‘m: noodlesoep-de-luxe. En als je me volgt op Instagram en mijn stories bekijkt zag je deze al vaker voorbij komen. Ik kreeg er veel vragen over: hoe maak je dat? Wat is crispy chili oil? Waar koop je dat? Welke noodles gebruik je? Dus de hoogste tijd om die vragen te beantwoorden, je leest het allemaal in dit artikel!

Noodles

Er zijn meerdere vegan noodlesoepen verkrijgbaar in de supermarkt, maar ik kom toch steeds weer terug bij mijn favoriet: Nongshim veggie noodles, deze is verkrijgbaar in diverse supermarkten en Aziatische supermarkten. Bij de noodles zitten twee zakjes, eentje met soepbasis en eentje met gedroogde groenten. Die laatste laat ik er zelf uit, die vind ik niet lekker maar dat is smaak natuurlijk.

Liever geen instant noodlesoep? Kijk dan naar dit recept voor noodlesoep met chili oil. De link leidt naar mijn video op Instagram!

Crispy chili oil

Het is je vast niet ontgaan: 2023 was voor velen het jaar waarin ze crispy chili oil ontdekten. En zo ook ik. Ik had het vaker gezien online, maar dacht dan ‘olie dat smaakt naar chili, hoe bijzonder kan dat nou zijn?’ Ik zal je vertellen: heel bijzonder. Verslavend bijna. Want hier staat inmiddels standaard een pot van in de koelkast en ik doe het over van alles. Je kunt het kopen in de Aziatische supermarkt en het is in de koelkast lang houdbaar!

Vegan gehakt

Heb je wel eens vegan gehakt in je (noodle)soep gedaan? Dat is toch zo ontzettend lekker! Vegan rul gehakt is er van allerlei merken zoals van het huismerk van diverse supermarkten, De Vegetarische Slager en Vivera.

Groenten

Hierbij gebruik ik net wat ik heb liggen: dat was nu een halve puntpaprika en wat kastanjechampignons. Ook lekker is:

 • taugé
 • peultjes
 • geraspte wortel
 • halve plakjes courgette
 • (Chinese) kool, fijngesneden

Mini groente loempiaatjes, optioneel

Omdat ik het als avondeten at, nam ik er nog wat mini loempiaatjes bij. Zo lekker. Ik koos die van het huismerk van AH, die je in de diepvries vindt. Even in de oven en klaar!

Zo kun je jouw noodlesoep-de-luxe helemaal naar jouw smaak aanpassen. Eet smakelijk!

Afdrukken

Noodlesoep-de-luxe met vegan gehakt en crispy chili oil

Noodlesoep-de-luxe met vegan gehakt en crispy chili oil

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 • Auteur: Suzanne
 • Genoeg voor: 1 persoon 1x

Ingrediënten

Scale
 • 1 pakje noodlesoep naar keuze
 • olie, om te bakken
 • half bakje vegan rul gehakt
 • scheut sojasaus
 • halve puntpaprika
 • 2 kastanjechampignons
 • crispy chili oil, hoeveelheid naar smaak
 • mini groente loempiaatjes, optioneel

Bereidingswijze

 • Bereid de noodlesoep volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Bereid de mini groente loempiaatjes als je die erbij wil serveren.
 • Verhit wat olie in een koekenpan en bak het vegan rul gehakt enkele minuten, roer regelmatig door tot het begint te kleuren. Zet apart.
 • Snij de puntpaprika in dunne halve ringen en de kastanjechampignons in dunne plakken.
 • Verhit wat olie in de koekenpan en bak de kastanjechampignons in een paar minuten aan beide kanten tot ze beginnen te kleuren.
 • Doe de noodlesoep in een grote kom, verdeel het vegan gehakt, de gebakken groenten en de crispy chili olie erover en serveer eventueel met de mini groente loempiaatjes.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star