Flammkuchen broodjes

Flammkuchen met een twist: op een wit hard broodje! Toen ik dit ideetje voorbij zag komen op TikTok dook ik de keuken in voor een heerlijke plantaardige versie. Erg lekker en makkelijk om te maken!

Afdrukken

Flammkuchen broodjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • scheutje olie, om te bakken
  • 75 gram plantaardige spekjes
  • 100 gram plantaardige crème fraîche
  • 50 gram plantaardige variatie op kwark
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 4 cherrytomaatjes, in kleine stukjes gesneden
  • 50 gram geraspte plantaardige mozzarella
  • zwarte peper
  • 2 witte pistoletjes
  • rucola om te garneren, optioneel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de plantaardige spekjes in wat olie in een koekenpan.
  • Meng de crème fraîche met de plantaardige variatie op kwark en voeg de gebakken plantaardige spekjes, de gesnipperde rode ui, in stukjes gesneden cherrytomaatjes toe en geraspte plantaardige mozzarella toe.
  • Breng op smaak met zwarte peper.
  • Snij de pistoletjes doormidden, hol ze uit en vul de helften met het mengsel.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 20 tot 25 minuten goudbruin.
  • Garneer met rucola en serveer.

Heb je toch liever traditionele flammkuchen? Kijk dan naar dit recept!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star