Orzo bolognese

Orzo bolognese, een lekker gerecht dat in een half uur op tafel staat en je hebt hier maar één pan voor nodig!

Gebruik kneedbaar plantaardig gehakt zoals van Beyond Meat, hiervoor heb je geen olie of boter nodig om te bakken. Het vocht dat hierbij vrij komt is voldoende om vervolgens de ui, knoflook en groenten in te bakken. Ik hoefde hier geen extra olie aan toe te voegen!

Gebruik je rul plantaardig gehakt, dan heb je wel olie of plantaardige boter nodig, ook om de ui, knoflook en groenten in te bakken.

Afdrukken

Orzo bolognese

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 3 - 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • halve courgette
  • 2 wortels
  • 1 schaal plantaardig kneedbaar gehakt
  • 300 gram orzo
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 1 bouillon blokje
  • 600 ml. water

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en hak of pers de knoflook fijn
  • Snij de courgette en wortels in kleine blokjes
  • Doe het blok plantaardig kneedbaar gehakt in de pan en breek los met een houten spatel tot kleine stukjes en bak deze tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de courgette en wortel toe en bak een paar minuutjes.
  • Voeg de orzo, gezeefde tomaten, het groentebouillonblokje en water toe.
  • Roer regelmatig voor ongeveer 15 minuten tot de orzo beetgaar en de saus dikker is geworden.
  • Lekker met geraspte plantaardige mozzarella en verse basilicum.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star