De lekkerste paksoi

Paksoi is een Aziatische groente met knapperige witte of groene stelen en je kunt deze op verschillende manieren bereiden. In dit artikel laat ik je mijn favoriete manier zien om paksoi om te toveren in een heerlijk bijgerecht.

Paksoi

Paksoi is familie van de Chinese kool en komt uit Azië. In de meeste supermarkten wordt paksoi met witte stelen verkocht. Zelf geef ik de voorkeur aan de kleinere groengekleurde Shanghai Paksoi, deze kun je kopen in de Aziatische supermarkt. Paksoi bevat veel vitamine C en B1 en is een gezonde groente!

Saus

Voor dit gerecht maak ik een smaakvolle saus waarvan één ingrediënt bestaat uit Mushroom sauce van Healthy Boy Brand, een bekend product in de Aziatische supermarkt. Deze saus is gemaakt van met champignons en heeft een rokerige smaak. Je kunt dit ook vervangen door vegan oestersaus.

Afdrukken

De lekkerste paksoi

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 750 gram paksoi
  • 1 eetlepel olie, om te bakken
  • 3 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels mushroom sauce of vegan oestersaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • sesamzaadjes, optioneel

Bereidingswijze

  • Snij het uiteinde van de stronk paksoi eraf, deze kun je weggooien.
  • Snij de bladeren van de stelen en snij deze in kleine stukjes.
  • Snij de stelen in kleine stukjes.
  • Spoel de in stukjes gesneden bladeren en stelen apart van elkaar in een vergiet onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  • Verhit de olie in een pan of wok en bak de fijngehakte knoflook een halve minuut.
  • Voeg de stukjes steel er aan toe en bak een paar minuten tot ze zacht geworden zijn.
  • Voeg dan de bladeren toe en bak deze mee tot het geslonken is.
  • Maak de saus door de mushroom sauce of vegan oestersaus te mengen met sojasaus, suiker en gember.
  • Voeg de saus toe en verwarm een minuutje mee.
  • Serveer de paksoi naar smaak met sesamzaadjes.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star