Ovenschotel met kastanjechampignons en linzen

Een heerlijke winterse ovenschotel met onder andere kastanjechampignons en linzen met een laag aardappelpuree. Eenvoudig om te maken en de dag erna nog lekkerder!

Afdrukken

Ovenschotel met kastanjechampignons en linzen

Kun je niet aan de pulled oats komen of wil je deze liever niet gebruiken? Vervang het dan door een schal vegan rul gehakt.

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 6 personen 1x
Scale

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 1 schaaltje Gold & Green pulled oats naturel
  • 20 gram bloem
  • olie, om te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik linzen 400 gram (uitlekgewicht 265 gram)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 klein blikje tomatenpuree van 70 gram
  • 1 eetlepel mosterd
  • 250 ml. groentebouillon
  • 1 kuipje Oatly haver cuisine fraiche
  • 40 gram plantaardige margarine
  • 2 eetlepels vegan Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze doormidden.
  • Kook ze in 20 minuten in een pan met water met een snufje zout gaar.
  • Snij de pulled oats in kleinere stukjes, doe ze in een kom en voeg de bloem er aan toe. Meng goed door zodat alle stukjes bedekt worden met de bloem.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de pulled oats een aantal minuten. Haal uit de pan en zet apart.
  • Verhit wat olie in de pan en bak de gesnipperde ui een minuut of 2 tot de ui zacht begint te worden.
  • Voeg de kastanjechampignons en knoflook toe en bak een paar minuten mee.
  • Spoel de linzen met water in een vergiet en laat goed uitlekken.
  • Voeg dan de linzen, pulled oats, paprikapoeder, tomatenpuree en mosterd toe en roer goed door.
  • Schenk de groentebouillon erbij.
  • Meng goed door en voeg dan de helft van de Oatly haver cuisine fraiche toe en verwarm een minuutje mee en haal dan van het vuur.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Stamp de aardappelen fijn en meng de helft van de plantaardige margarine en de andere helft van de Oatly haver cuisine fraiche er door.
  • Schep het kastanjechampignons-linzenmengsel in een grote ovenschaal.
  • Verdeel de aardappelpuree erover en strijk met een spatel glad. Vorm eventueel (voor het oog) strepen met een vork over de puree.
  • Snij de overgebleven plantaardige margarine in kleine blokjes en verdeel over de aardappelpuree.
  • Verwarm 20 minuten in de oven of tot de bovenkant van de ovenschotel begint te kleuren, haal de ovenschaal aan het einde van de baktijd uit de oven, bestrooi met de vegan Parmezaanse kaas en bak nog een minuutje of 2 in de oven.
  • Lekker met gekookte sperziebonen.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer