Vegan asperge quiche

Deze heerlijke quiche maakte ik met witte en groene asperges en hartige smaakmakers zoals plantaardige witte kaasblokjes en hummus. Lekker met een groene salade als zomerse maaltijd!

Ik at een stuk van de quiche met een kom roze linzensoep, wat zuurdesembrood en verse olijven. Zalig!

Afdrukken

Asperge quiche

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 1 blok tofu naturel
  • 1 theelepel kala namak, zie notities
  • 2 eetlepels edelgistvlokken, zie notities
  • 2 eetlepels hummus
  • 1 theelepel gemalen kuruma (geelwortel)
  • 2 eetlepels ongezoete plantaardige melk
  • 4 witte asperges
  • 150 gram groene asperges
  • 100 gram geraspte vegan mozzarella, bijvoorbeeld van Violife
  • 1 kuipje vegan witte kaasblokjes van SoFine, zie notities
  • taartdeeg, zie notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat het blok tofu goed uitlekken.
  • Scheur het blok tofu in stukken en doe deze in een keukenmachine.
  • Voeg de kala namak, edelgistvlokken, hummus, kurkuma en plantaardige melk toe en meng tot een glad mengsel.
  • Maak de witte asperges schoon: haal met een dunschiller het buitenste laagje eraf vanaf het kopje naar  beneden en snij het houterige stukje van de onderkant er af.
  • Snij de witte asperges door de lengte doormidden.
  • Snij vervolgens de witte asperges en groene asperges in kleine stukjes en meng ze door het tofu mengsel samen met de geraspte vegan mozzarella en vegan witte kaasblokjes.
  • Bekleed een springvorm met doorsnede van 24 cm. met bakpapier en vervolgens met het taartdeeg.
  • Prik met een vork gaatjes in het taartdeeg en schep het tofu mengsel over het taartdeeg in de springvorm.
  • Vouw eventueel de randen bovenaan naar binnen toe.
  • Bak de quiche ongeveer 50 – 60 minuten in de oven.

Notities

  • Kala namak, ook wel zwart zout genoemd geeft gerechten een geur en smaak die op ei lijkt. Lees er hier meer over.
  • Edelgistvlokken geven gerechten een geur en smaak die doet denken aan kaas. Lees er hier meer over.
  • De kaasblokjes genaamd SoCheese cubes van SoFine zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn.
  • Taartdeeg is er op rol uit de koeling van het Albert Heijn huismerk en van het merk Tante Fanny, kijk hier voor de verkrijgbaarheid. Ik gebruikte voor deze quiche het diepvries hartige taartdeeg van Koopmans.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer