Vegan scramble

Geen scrambled eggs of tofu: daar heeft dit ontbijtgerecht echter wel veel van weg. Het is op basis van… kikkererwten! Het ei-smaakje komt van kala namak. Dit goedje wordt ook wel zwart zout genoemd en geeft vega(n) gerechten die typische zwavelachtige eiersmaak. Je kunt het online kopen en in sommige toko’s. Deze scramble is heel lekker op een boterham en wat je overhoudt is koud ook prima te eten als snack, vond ik persoonlijk. 

Ingrediënten voor 2 personen
1 blik kikkererwten van 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
1/2 bosui, fijngesneden
1/2 eetlepel verse gember, geraspt
1/2 teaspoon currypoeder
1/2 teaspoon kala namak
zwarte peper
75 gram kikkererwtenmeel
olie, om in te bakken
handje verse bieslook of peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze
keukenmachine
koekenpan
bakkwastje
bakplaat
bakpapier

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de kikkererwten, bosui, gember, currypoeder, kala namak en een suf zwarte peper in de keukenmachine. Voeg eventueel wat water toe als het te stroef is om te mengen. Schep het mengsel in een kom en voeg beetje bij beetje het kikkererwtenmeel toe en meng tot een deeg. Vorm met je handen het deeg tot een ronde platte schijf die in de koekenpan past. Bak deze schijf in wat olie voor een minuut of 3. Breng met een bakkwastje wat olie aan op de bovenkant en leg de schijf dan op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20 minuten in de oven, keer halverwege. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Breek in stukjes, garneer met met de bieslook of peteselie en serveer eventueel met brood.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer