Soepstengels (en een versie met vegan bacon!)

Deze soepstengels zijn zoveel lekkerder dan de kant en klare uit de winkel. Je kunt er ook mee varieëren door er bijvoorbeeld sesam- of maanzaadjes over te strooien. Of zoals ik deed: er vegan bacon omheen te wikkelen. Say what? Vegan bacon ja! Ik maakte voorheen verschillende versies, maar deze blijft echt favoriet. De truc is om wanneer de bacon nog zacht is, ongeveer halverwege de baktijd uit de oven te halen, om de soepstengels te wikkelen en vervolgens nog een paar minuten af te bakken. Heerlijk als snack of bij een kop soep. 

Ingrediënten voor ongeveer 16 stuks

  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 150 ml. water
  • 50 ml. olijfolie
  • theelepel zout
  • optioneel:
  • plantaardige melk
  • en sesam- of maanzaadjes

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem met het bakpoeder. Schenk beetje bij beetje het water er bij en meng dan de olijfolie er door. Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem en kneed het deeg. Verdeel het in gelijke balletjes, ongeveer 16 stuks. Rol ieder balletje met je handen uit tot een stengel en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk eventueel met wat plantaardige melk en bestrooi met sesam- of maanzaadjes. Bak 15-20 minuten in de oven.

Variatietip
Wikkel er vegan bacon omheen: maak de bacon volgens dit recept, maar haal het uit de oven voor het crispy wordt en dus nog zacht is. Wikkel de bacon om de soepstengels en bak nog een paar minuten verder in de oven.

Lekker bij een kom soep zoals deze maïssoep, recept daarvan volgt!

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Dubai pistache chocolade reep - TikTok ontdekkingen #45

Dubai pistache chocolade reep – TikTok ontdekkingen #45

Je hebt 'm vast voorbij zien komen op social media: de prachtige Dubai pistache chocolade reep. Deze reep is gemaakt met melk- en witte chocolade en is gevuld met een knapperige vulling van kadayif en pistachepasta. Ik was zo benieuwd dat ik letterlijk stad en land af ging voor de ...
Komkommersalade met rode ui en zoete chili saus

Komkommersalade met rode ui en zoete chili saus

Een heerlijke komkommersalade met mini komkommer, rode ui en sweet chili saus. Makkelijk om te maken en smaakt de dag erna nog lekkerder wanneer alle smaken de tijd hebben gekregen om in te trekken! ...
Pan con tomate - brood met tomaat

Pan con tomate – brood met tomaat

Heb je wel eens gehoord van pan con tomate? Dat is een populair gerecht dat in Spanje als ontbijt wordt gegeten. Dit is makkelijk om te te maken en zo lekker! ...
Peren room - TikTok ontdekkingen #44

Peren room – TikTok ontdekkingen #44

Wat een lekkere ontdekking: een alternatief voor yoghurt met peren en cashewnoten! Heel makkelijk om te maken! Ik maakte nog een variant met frambozen ...
PB jelly bananen

PB jelly bananen

Een supersnel en lekkere tussendoortje: bananen met pindakaas en jam! Zo gemaakt en handig om in de vriezer te hebben ...
Chocoladenestjes

Chocoladenestjes

Supersnel en lekker no-bake recept voor de paasdagen! Deze chocoladenestjes met marsepeinen paaseitjes zijn supersimpel om te maken en zo feestelijk! ...
Pizzarolletjes

Pizzarolletjes

Zoek je een lekker en makkelijk hartig hapje? Maak dan deze pizzarolletjes! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig ervoor. Leuk om te maken met kinderen! ...
Vegan banketletter

Vegan banketletter

Dit is één van de meest eenvoudige recepten die er bestaan, maar het resultaat is zo smaakvol en lekker. Het brengt me terug naar vroeger, naar de spanning voor pakjesavond met warme chocolademelk en zo'n flink stuk banketletter. Nu anno 2023 maak ik 'm zelf, helemaal plantaardig met maar een ...
Vegan ijstaart

Vegan ijstaart

Werd bij jou thuis vroeger het kerstdiner ook steevast afgesloten met een flink stuk Vienetta? Dé ijstaart der ijstaarten met romig vanille ijs en knapperige chocolade, die nog altijd verkrijgbaar is maar helaas niet vegan. Geen probleem: deze versie maak je heel makkelijk zelf met slechts 4 ingrediënten en wat ...
Choco bananen met geroosterde hazelnoot

Choco bananen met geroosterde hazelnoot

Geloof het of niet, maar ik vind dit nog lekkerder dan een (uiteraard vegan) Magnum: een banaan omhuld met plantaardige melkchocolade en knapperige geroosterde hazelnoten. Makkelijk om te maken en zo lekker! ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Aafke

    Hoi!

    Ik vroeg me af of ik hier ook kruiden bijv. Italiaanse doorheen kan doen?
    Super trouwens dat je iedere dag wel iets nieuws plaatst op je site!
    Krijg altijd zoveel zin om te bakken/koken als ik door je pagina’s scroll.

    Compliment!

    21 september 2017 at 06:11
    • Reply Suzanne

      Dank je voor het mooie compliment! En wat een goed idee, ik denk dat gedroogde Italiaanse kruiden hier prima bij zal smaken!

      21 september 2017 at 07:50

    reageer