Soepstengels (en een versie met vegan bacon!)

Deze soepstengels zijn zoveel lekkerder dan de kant en klare uit de winkel. Je kunt er ook mee varieëren door er bijvoorbeeld sesam- of maanzaadjes over te strooien. Of zoals ik deed: er vegan bacon omheen te wikkelen. Say what? Vegan bacon ja! Ik maakte voorheen verschillende versies, maar deze blijft echt favoriet. De truc is om wanneer de bacon nog zacht is, ongeveer halverwege de baktijd uit de oven te halen, om de soepstengels te wikkelen en vervolgens nog een paar minuten af te bakken. Heerlijk als snack of bij een kop soep. 

Ingrediënten voor ongeveer 16 stuks

  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 150 ml. water
  • 50 ml. olijfolie
  • theelepel zout
  • optioneel:
  • plantaardige melk
  • en sesam- of maanzaadjes

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem met het bakpoeder. Schenk beetje bij beetje het water er bij en meng dan de olijfolie er door. Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem en kneed het deeg. Verdeel het in gelijke balletjes, ongeveer 16 stuks. Rol ieder balletje met je handen uit tot een stengel en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk eventueel met wat plantaardige melk en bestrooi met sesam- of maanzaadjes. Bak 15-20 minuten in de oven.

Variatietip
Wikkel er vegan bacon omheen: maak de bacon volgens dit recept, maar haal het uit de oven voor het crispy wordt en dus nog zacht is. Wikkel de bacon om de soepstengels en bak nog een paar minuten verder in de oven.

Lekker bij een kom soep zoals deze maïssoep, recept daarvan volgt!

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Chocolade fudge met hazelnoten

Chocolade fudge met hazelnoten

Supersimpele en heel lekkere fudge op basis van pure chocolade en hazelnoten. Om je vingers bij op te eten! ...
Vlaatjes (4 ingrediënten!)

Vlaatjes (4 ingrediënten!)

Geen vlaaitjes maar supersnelle vegan taartjes met plantaardige vla. Ik noem ze vlaatjes! En ze zijn zo lekker. Met slechts 4 ingrediënten en korte bereidingstijd ...
Watermeloen frietjes - TikTok ontdekkingen #37

Watermeloen frietjes – TikTok ontdekkingen #37

In deze serie probeer ik hacks uit die ik op TikTok heb gezien. Deze keer zijn de frietjes van watermeloen met aardbeiendip aan de beurt! ...
Rode linzen omelet

Rode linzen omelet

Een poosje geleden heb ik roze linzen wraps ontdekt. Die zijn zo makkelijk om te maken en zo superlekker. Het enige dat je nodig hebt zijn gedroogde rode linzen en water of groentebouillon. Even pureren, bakken als pannenkoekjes en klaar! Toen er laatst eentje wat dikker was uitgevallen bedacht ik ...
Vegan chocoladerotsjes met sinaasappelsmaak

Vegan chocoladerotsjes met sinaasappelsmaak

Zo eenvoudig maar zo lekker: pindarotsjes! Ze zijn er in de supermarkt in vegan versie verkrijgbaar in de smaak puur van het Jumbo huismerk. Lekker, maar eerlijk? Ik vind ze vaak zo massief. Liever maak ik ze zelf en dan wat platter, letterlijk makkelijker te behappen. En natuurlijk is het ...
Croissant wafels - TikTok ontdekkingen #36

Croissant wafels – TikTok ontdekkingen #36

In deze serie probeer ik hacks en recepten die ik op TikTok tegen kom. Deze keer probeerde ik de hack om croissantdeeg uit blik om te toveren tot wafels. Dat is zo goed gelukt en voor herhaling vatbaar! Ik maakte een hartige en zoete variant ...
vegan chocoladebol moorkoop moorkoppen

Retro vegan #18: vegan chocoladebollen – supereasy en zonder oven!

Hear me out: vegan chocoladebollen waar je geen oven voor nodig hebt, maar slechts een paar producten uit de supermarkt. Alles behalve gezond maar hey het is en blijft een gebakje natuurlijk. Mocht je net als ik veganist zijn en het water je in de mond loopt bij de herinnering ...
Rockstar bread met slechts 4 ingrediënten - TikTok ontdekkingen #35

Rockstar bread met slechts 4 ingrediënten – TikTok ontdekkingen #35

In deze serie probeer ik hacks en recepten die ik op TikTok tegen kom. Vaak komt er ook een stukje veganizen bij kijken, maar dit recept is van zichzelf al vegan: rockstar bread! Ik kwam het tegen op het account van een Australische dame die zo enthousiast vertelde over dit ...
Rijstvel mochi - TikTok ontdekkingen #33

Rijstvel mochi – TikTok ontdekkingen #33

In deze serie probeer ik hacks en recepten uit die ik op TikTok heb ontdekt. Dit keer: mochi met rijstvellen! Ik had niet zo'n hoge verwachting hiervan, maar wat pakte dit waanzinnig lekker uit. En je kunt hier volop mee variëren! ...
Vegan rookkaas crackers

Vegan rookkaas crackers

Oh wow, dit is toch een ontdekking! Voordat ik vegan werd maakte ik graag af en toe rookkaas crackers, ken je die? Vooral heel populair in de wereld van koolhydraatarme diëten, ik at het gewoon omdat ik het zo lekker vond. Even in de magnetron en het plakje kaas werd ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Aafke

    Hoi!

    Ik vroeg me af of ik hier ook kruiden bijv. Italiaanse doorheen kan doen?
    Super trouwens dat je iedere dag wel iets nieuws plaatst op je site!
    Krijg altijd zoveel zin om te bakken/koken als ik door je pagina’s scroll.

    Compliment!

    21 september 2017 at 06:11
    • Reply Suzanne

      Dank je voor het mooie compliment! En wat een goed idee, ik denk dat gedroogde Italiaanse kruiden hier prima bij zal smaken!

      21 september 2017 at 07:50

    reageer