Deze soepstengels zijn zoveel lekkerder dan de kant en klare uit de winkel. Je kunt er ook mee varieëren door er bijvoorbeeld sesam- of maanzaadjes over te strooien. Of zoals ik deed: er vegan bacon omheen te wikkelen. Say what? Vegan bacon ja! Ik maakte voorheen verschillende versies, maar deze blijft echt favoriet. De truc is om wanneer de bacon nog zacht is, ongeveer halverwege de baktijd uit de oven te halen, om de soepstengels te wikkelen en vervolgens nog een paar minuten af te bakken. Heerlijk als snack of bij een kop soep.
Ingrediënten voor ongeveer 16 stuks
250 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
150 ml. water
50 ml. olijfolie
theelepel zout
optioneel: plantaardige melk en sesam- of maanzaadjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem met het bakpoeder. Schenk beetje bij beetje het water er bij en meng dan de olijfolie er door. Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem en kneed het deeg. Verdeel het in gelijke balletjes, ongeveer 16 stuks. Rol ieder balletje met je handen uit tot een stengel en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk eventueel met wat plantaardige melk en bestrooi met sesam- of maanzaadjes. Bak 15-20 minuten in de oven.
Variatietip
Wikkel er vegan bacon omheen: maak de bacon volgens dit recept, maar haal het uit de oven voor het crispy wordt en dus nog zacht is. Wikkel de bacon om de soepstengels en bak nog een paar minuten verder in de oven.
Lekker bij een kom soep zoals deze maïssoep, recept daarvan volgt!
Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.
In deze serie probeer ik foodhacks en bijzondere combinaties op het gebied van eten en drinken die ik voorbij zag komen op TikTok. Met deze keer een bagel belegd met zoet en pittig: namelijk honing en sriracha! ... Lees verder
Deze nieuwe serie met typische Hollandse recepten maar dan vegan trap ik af met een heerlijk gerecht: poffertjes! Wie lust ze niet? Ik ben er echt dol op en heb een heerlijke vegan versie gemaakt. Het ei wordt vervangen door een ingrediënt dat je niet snel zou verwachten ... Lees verder
Tover medjool dadels om tot heerlijke chocolaatjes! In dit artikel laat ik je drie ideetjes zien om te vullen, maar de variaties zijn eindeloos ... Lees verder
Voor de paasdagen heb ik een heerlijk ideetje voor je: chocolade bark met paaseitjes! Bark is het Engelse woord voor schors trouwens, niet te verwarren met barf, wat een heel andere betekenis heeft. Hoe dan ook, je kunt hier volop mee variëren met wat je hebt liggen aan chocolade en ... Lees verder
In deze serie probeer ik food hacks en recepten uit die ik tegenkom op TikTok. Deze keer werd mijn interesse gewekt door een filmpje van een vrouw die een pannetje water liet zien waarin de twee maïskolven zonder maïs erop liet koken. Het resultaat met een paar toevoegingen: vegan honing! ... Lees verder
Ik noem het Eton Less: een plantaardige variant van het bekende Engelse toetje Eton Mess. Mocht je dit niet kennen, dit bestaat uit verkruimelde meringues gemengd met slagroom en rood fruit. Het rode fruit bestaat deels uit verse frambozen en deels uit gepureerde frambozen. En de vegan meringues maakte ik ... Lees verder
Gooi het vocht uit een blik kikkererwten niet weg: je kunt er heerlijke dingen mee maken. Wat dacht je van meringue? In dit artikel laat ik je zien hoe je ze maakt met het vocht dat ook wel aquafaba wordt genoemd. Hartstikke makkelijk, het kost je alleen wat geduld aangezien ... Lees verder
Wist je dat je met wortels een heel overtuigende plantaardige versie van gerookte zalm kunt maken? Ik doe dat met behulp van liquid smoke, een goedje dat voor de onmisbare rookgeur- en smaak zorgt ... Lees verder
Kaasfondue als veganist? Geen probleem! Deze plantaardige versie staat in weinig tijd op tafel en is hartstikke lekker! Voor deze kaasfondue gebruikte ik plantaardige geraspte kaas als basis ... Lees verder
Deze muffins zijn naast tussendoortje heel geschikt als ontbijt-to-go. Ze bestaan uit slechts een handvol ingrediënten, zijn voedzaam en vullen goed en je kunt er allerlei kanten mee op qua toppings en mix-ins ... Lees verder
Ik vroeg me af of ik hier ook kruiden bijv. Italiaanse doorheen kan doen?
Super trouwens dat je iedere dag wel iets nieuws plaatst op je site!
Krijg altijd zoveel zin om te bakken/koken als ik door je pagina’s scroll.
2 reacties
Hoi!
Ik vroeg me af of ik hier ook kruiden bijv. Italiaanse doorheen kan doen?
Super trouwens dat je iedere dag wel iets nieuws plaatst op je site!
Krijg altijd zoveel zin om te bakken/koken als ik door je pagina’s scroll.
Compliment!
21 september 2017 at 06:11Dank je voor het mooie compliment! En wat een goed idee, ik denk dat gedroogde Italiaanse kruiden hier prima bij zal smaken!
21 september 2017 at 07:50